Press - Umeå2

Upphandling av 800 st skrivar- och skannerlösningar

Sharp är vinnare av upphandlingen av 800 st skrivar- och skannerlösningar för att hantera säker dokumenthantering till Umeå kommun. Avtalet gäller under två år med möjlighet till förlängning under ytterligare 2 år.

- Sharp fick högsta betyg i utvärderingen av funktionalitet och användarvänlighet och det visar att det inte alltid är priset som är viktigast för en lyckad upphandling. Tack vare vår kompetens och lokala närhet kan vi fortsatt erbjuda Umeå kommun den bästa servicen och supporten. Sedan 2008 har Sharp varit exklusiv leverantör till Umeå kommun vilket är extremt ovanligt i offentliga upphandlingar, säger Klas Friberg på Sharp.

- Förutom att Sharp fick högsta betyg på funktionalitet och användarvänlighet fick vi även högsta betyg inom området cirkulär ekonomi, vilket inte enkom handlar om miljö och hållbarhet, utan även IT-säkerhet. Sharp var den enda anbudsgivare som erhöll högsta betyg inom samtliga områden. För mig är det en bekräftelse på det som vi på Sharp redan vet: vi levererar en helhet utan att göra avkall på vare sig funktion, säkerhet eller miljö, säger Christian Eliason, ansvarig för offentliga upphandlingar på Sharp.

- Vi ser inte kommunen som en stor beställare utan som många små och vi vill ge varje enhet de bästa förutsättningarna. Sharp har återigen fått bevis på att långsiktigt arbete tillsammans med kunden, service och kvalitet väger tungt, säger Klas Friberg.