LED-skärmar

LED-skärmar både ute och inne

När du vill fånga en publik, informera eller lyfta ditt budskap är valmöjligheterna stora när du väljer en LED-skärm. Det är en investering med lång livslängd. Skärmarnas flexibla passform - väggen behöver inte ens vara rak, och du kan välja storlek och form och sätta ihop olika storlekar kant-i kant utan synliga skarvar. Med hjälp av naturliga och levande bilder ge de ett imponerande intryck. 

Sharp led screen

LED-väggar passar i de flesta miljöer

LED-väggar används idag för att visa ljusstarkt och kontrastrikt bildmaterial på en rad olika platser både inom- och utomhus. Avgångstavlor på flygplatser, skyltar vid motorvägar, på husfasader, i butiksmiljöer, på kontor såväl som på sport- och musikscener eller kyrkor. Många av dessa miljöer dominerades tidigare av tryckta eller målade ytor. Fördelarna med LED-teknik är att du kan byta bild och därmed göra reklamytan interaktiv och föränderlig, samtidigt som att driftskostnader och servicekostnader minskar. 

Sharp LED screen  indoor

Ljusdioder skapar bilder

En LED-vägg är en sorts skärm vars yta består av många små dioder som tillsammans bildar en bild. Till skillnad från LED-teknik i laserprojektorer, i traditionella TV-skärmar och monitorer, är det ljusdioden som skapar bilden. 

Till en början var LED-väggar svartvita och användes då för att visa t.ex. storskalig trafikinformation, enkla budskap eller sportresultat. Dioderna behövde då bara vara av (svarta) eller på (vita). I en modern LED-vägg sitter det RGB-dioder som kan återge alla tänkbara färger. Med hjälp av en processor visar de många små dioderna en bild. Varje diod är då en pixel. Detta innebär teoretiskt sett att upplösningen på en LED-vägg bara begränsas av hur stor den är och hur många pixlar den består av.  

Sharp LED screen

Vilken storlek på LED-väggen är rätt?

Om du vill visa innehållet i tex 4K, dvs 3840x2160 – är frågan var betraktaren befinner sig utan att se de individuella dioderna. Ju längre ifrån, desto större avstånd kan det vara mellan varje diod och desto större blir väggen. Många av de LED-väggar du ser utomhus har endast upplösning i FullHD dvs 1920x1080 dioder då betraktningsavståndet ofta är långt.

Sharp LED screen

Når målgruppen i många miljöer

Genom de olika monteringsalternativen - tak, stativ och hängande blir alternativen oändliga. LED-skärmar är tunnare, ljusare och ger skarpare bilder och passar både utomhus och inne i gallerier, flygplatser, idrottsanläggningar, på företag och i butiker. 

Sharp Led screen foyer

Två olika typer av LED-skärmar

Kantbelyst LED gör det möjligt att skapa extremt tunna skärmar, medan bakgrundsbelyst LED ger ett jämnt ljusflöde av lysdioder över hela bildytan och bättre kontroll över svärta och färger. 

Sharp LED screen