Projektorer

Informera, presentera och imponera

Projektorer är en flexibel lösning för att informera, presentera och kanske till och med imponera på sin publik. De är perfekta alternativ till bildskärmar och LED-väggar där man inte kan ha en fast installerad skärm. 

Projektorn passar i många olika typer av rum; klassrum, aulor, mötesrum och konferensrum och det går att välja mellan mobila och stationära modeller som kan placeras stående, på vägg eller monteras i taket. Det är viktigt att utgå från storleken på rummet och ta hänsyn till belysning och ljusinsläpp. Projektorer har lång livslängd och låga driftkostnader, eftersom det är långa tidsintervall för byte av lampa och filter. 

Projektor mässa

Tre saker att tänka på

Ljusstyrka

Ljusstyrka mäts i ANSI Lumen och bör inte vara under 3 000. Ju högre ANSI Lumenvärde, desto högre ljusstyrka har projektorn. Det innebär att i ett mörklagt rum räcker det med en projektor med lägre ljusstyrka medan ett rum med direkt solljus kräver högre för att uppnå god kvalitet och bra färgåtergivning. 

 

 

Sharp projektorer

Bildupplösning

Upplösning beskriver antalet pixlar som skapar en bild. Ju högre pixeltäthet, desto skarpare bild. En bra projektor som ska övertyga med sin bildkvalitet bör ha minst WXGA-bildupplösning (1280x800) medan en Full HD-projektor (1920x1080) kan visa text och bild på större projektordukar. För bästa möjliga kvalitet rekommenderas projektorer med 4K-upplösning (3840x2160). Välj mellan en stationär eller flyttbar duk som är anpassad till projektorn för att fylla hela skärmen.

 

Projektor sportbar

Ljudnivå

I rum som har lågt i tak kan det vara viktigt att välja en projektor med lågt dB i fläkten för att inte ljudnivån ska störa mötesdeltagarna.

Projektorer