Futuristic globe
Futuristic globe

Om oss

Sharp Europa är en del av Sharp Corporation med över 49 000 anställda globalt. I Norden jobbar vi med B2B-lösningar och vår affärsfilosofi bygger på att erbjuda lösningar som underlättar för människor i vardagen.

Byggt på innovation

Sedan vi grundades 1912 har Sharp utvecklat innovativa produkter; produkter i tiden och som varit originella och stått för nytänk. Ända sedan världens första mekaniska stiftpenna ”Ever-Sharp”, till de första LCD miniräknarna, den första kopiatorn och nu 8K-skärmar.

Redan från början, var Sharps drivkraft att vara originell och stå för nytänk, något som började med vår grundare Tokuji Hayakawa och hans värderingar om uppriktighet och kreativitet. Det är ledord och värderingar som är med oss än idag.

Vi utvecklar och tar fram nya produkter som påverkar hur vi lever och jobbar i dagens samhälle. Men det är inte tekniken eller teknologin som driver oss – utan hur den hjälper och underlättar för människor i sin vardag.

Sharp's founder Tokuji Hayakawa

Sharp Corporation idag

Idag jobbar vi med att utveckla och ta fram produkter för att underlätta hur människor lever och arbetar i sin vardag. Både för hemmet och arbetsplatsen. Vi står för innovation, kvalitet, värdeskapande och design.

Resultatet är teknik och produkter som är ”one-of-a-kind” och följer vår motto: “We make products that others want to imitate!”

I Europa idag har vi fokus på lösningar för företag och organisationer. Vi vill inspirera genom innovativa lösningar som ska underlätta för företag - och vara en del av nya arbetssätt.

Om oss Sharp

Sharp i Europa

Sharp Europa är en del av Sharp Corporation med över 49 000 anställda globalt som erbjuder lösningar för både företag och konsumenter. I Europa har vi tre affärsområden, finns på 17 marknader och har fyra egna fabriker för tillverkning.

Vi jobbar för att företag, oavsett bransch eller storlek, ska kunna jobbar smartare och mer effektivt med hjälp av rätt lösningar. Vi är med och skapar framtidens arbetsplatser.

Våra företagslösningar inkluderar både hårdvara och mjukvarulösningar; allt från små skrivare för användning på kontor till större högvolymsmaskiner för tryckeri. Professionella skärmar med den senaste skärmteknologin till produkter som IT-tjänster och kassasystem.

Map of Sharp locations in Europe

Sharp i Sverige och Norden

I Sverige finns vi på 10 orter och har ett starkt nätverk av 30 prioriterade partners över hela landet. Vi jobbar med alla olika branscher och storlek på företag både inom privat- och offentlig sektor. 

Vi strävar efter att vara kundens naturliga val och förstå kundens verksamhet - och vara en proaktiv samarbetspartner att utvecklas med över tid. Att erbjuda god service är för oss viktigt och tillsammans utbildar vi oss kontinuerligt för att kunna erbjuda den högsta servicenivån.  

Vi är arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 45001 standarden och arbetar utifrån FN:s globala mål för att nå ett hållbart samhälle 2030.

I Norden är vi 270 medarbetare med huvudkontor i Stockholm. 
 

map-nordics

Vi ser hela tiden framåt

I över 60 år har Sharp varit en av världens största tillverkar av fotovoltaiska solceller för en miljömedveten energiproduktion. Fram tills idag har Sharp Solar Services levererat mer än 50 miljoner PV-moduler världen över.

Som både tillverkare och tjänsteleverantör har vi en stark position och förståelse för marknaden och vill ha en rådgivande roll i hur teknik på bästa sätt kan och ska fungera ihop.

I Europa investerar vi och är branschledande att ta fram nya tekniska lösningar som ska hjälpa företag in i framtiden.

People at a desk using laptops with and MFP in the background