Kassasystem Guldklimpen Sharp Sverige

POS från Sharp underlättar vardagen för Guldklimpen

I en röd och charmig tegelbyggnad i centrala Eskilstuna ligger Guldklimpen. Det är en butik fylld med kläder och underkläder för modeintresserade kvinnor men även med ett litet sortiment för män. Det finns 169 olika BH-storlekar hos Guldklimpen och deras kassor från Sharp kan hantera det och underlättar dessutom både inköp och bokföring.

Marie Oskarsson och Tove Friede har arbetat sida vid sida i 23 år. Nu driver de framgångsrikt butiken på hela 600 kvadratmeter och en webbshop tillsammans med sina nio anställda. Marie som även arbetar som säljare, besökte för tio år sedan Shop Esmeralda, en dambutik i Hallstahammar. Hon blev både imponerad och överraskad hur deras kassasystem från Sharp fungerade, och beslöt sig för att kontakta Sharps säljare Petra Pettersson. 

Utmaning med 169 olika BH-storlekar
Butiker som säljer kläder har alltid ett stort antal artiklar, men när det gäller underkläder är utbudet enormt. Guldklimpens kassor från Sharp kan hantera butikens alla 169 BH-storlekar. Kassorna är även integrerade till verksamhetens webbshop. Genom att se lagerstatus och kunna sortera artiklar per leverantör får de också bra underlag för inköp. Kassasystemet gör att det är enkelt att se vad som sålt bra under en period. Sharps kassasystem gör helt enkelt vardagen lite enklare. 

-I butiken har vi trogna kunder och med vår fantastiska personal som är oerhört kompetent och engagerad har vi väldigt roligt, säger Tove Friede. Vi har 95% servicegrad och vill alltid ge våra kunder en fin stund hos oss. 

Petra på Sharp får lovord
- Petra har varit fantastisk från start. Hon löser alla problem, är alltid tillgänglig och väldigt duktig på att koppla ihop rätt personer för olika projekt. Sebastian på Sharps kassa-support är också suverän, säger Marie. Allting funkar väldigt bra och när vi behöver får vi hjälp snabbt.

Webbshopen är synkad med kassasystemen
Marie och Tove är skickliga entreprenörer. Under pandemin när många butiker hade det svårt och fick stänga, expanderade de sin verksamhet runt Guldklimpen. Camilla Lindholm som är deras web-ansvariga fokuserade på webbshopen som är kopplad till Sharps kassasystem. 

- Tillsammans har vi hittat ett arbetssätt där de med sin personal verkligen har tagit till vara på våra kunskaper och använt många verktyg som kassasystemen erbjuder. Det gäller att få en enklare arbetsdag och få bra överblick över sin verksamhet, men också hitta nya vägar. De vågar gå emot butiksdöden, satsar på livesändningar och är aktiva på sociala medier. Det är alltid så roligt att besöka dem och känna deras positiva energi, säger Petra.

-Webbshopen fungerar väldigt bra och vi har kunder över hela landet och eftersom den är kopplad till kassasystemet kan vi få bra statisk och se vad vi tjänar pengar på, säger Marie.