Office workers working at desks
Office workers working at desks

Lär dig mer om kopiatorer

Kopiatorn är viktig på kontoret, vare sig det gäller ett hemmakontor, små till stora företag eller att hjälpa en hel avdelning att hantera digital information på ett säkert sätt.

Ett system som passar dig

Spelar ingen roll om du precis har startat ett nytt företag eller ska hitta maskin till ett interntryckeri, det finns utrustning för allt.

Oavsett om det är en liten svartvit kopiator eller en megastor färgskrivare som kopierar, skriver ut, scannar och faxar - det finns en maskin för alla behov. För digital transformation är multifunktionsskrivare och kopiator oumbärliga, de kan anslutas trådlöst och även lagra data i molntjänster. Din information skyddas med inbyggd avancerad säkerhetsteknik och du får ett säkert digitalt arbetsflöde.

Med efterbehandling som sortering, häftning och hålslagning kan du verkligen få ett system som ökar effektiviteten.

Bordsskrivare eller kontorskopiatorer

En enklare modell av bordsskrivare och allt i ett skrivare kan producera dokument av hög kvalitet och kan placeras på en armlängds avstånd. Passar bäst när behovet av kapaciteten är mindre och golvutrymmet är begränsat.

Större kontorskopiatorer och högvolymskrivare klarar att kopiera, skriva ut och scanna flera hundra, även flera tusen dokument varje dag.  De kan serva flera avdelningar samtidigt och finnas i utskriftsrum eller vanliga kontorsmiljöer. 

Man using all-in-one / multifunction printer

Färg eller svartvitt?

En svartvit bordskopiator som passar på skrivbordet kan vara allt du behöver när du har mindre utskriftskrav på ditt hemmakontor eller enskilda användare på jobbet. Större svartvita kopiatorer är särskilt populära för att skriva ut stora volymer och dokument med text som fakturor, kalkyler och intern kommunikation. Det gör dem till bra val på ekonomiavdelningar, orderavdelningar och i postrummet.

Vill du ha färgutskrifter finns allt från små bordskopiatorer för hemmabruk och arbetsgrupper till stora maskiner med hög kapacitet och många utskriftsalternativ. De är idealiska för att skriva ut olika typer av dokument och du kan till och med få fram eget marknadsföringsmaterial. Genom att använda mjukvaran dokument- och utskriftshantering kan du fördela kostnaderna till exempel på olika projekt och avdelningar.

Colleagues discussing printed documents at desk

Håll din företagsdata skyddad

Kopiatorer kan vara utrustad med hårddisk eller SSD minne som sparar alla utskrifter, scannade och kopierade dokument. Du känner till att hackare kan komma åt oskyddad data. För att skydda känslig företagsinformation som är lagrad på hårddisken finns det på många kopiatorer flera säkerhetsfunktioner som är standard eller tillval. Några som kan vara bra att ha är följande:

  • S/MIME kryptering för att förhindra obehöriga att läsa e-post som skickats via kopiator
  • Whitelist som ger godkända applikationer tillgång till systemet
  • Self-healing firmware självläkande mjukvara som återskapar inställningar och gör back-up
  • Serverless Print release. Serverlöst system för säkra utskrifter
  • Övervaka användning av kopiator
  • Tillämpning av säkerhetspolicy

När du tittar på dina behov av kopiator, tänk också på vilken säkerhetsnivå du behöver – självklart hjälper vi dig att hitta rätt lösning.

Man-pressing-lock-icon-on screen

Hitta rätt maskin som klarar jobbet

Att tänk på användning kontra kostnader kan hjälpa dig att avgöra vilken typ av kopiator du behöver. Du kan uppgradera din kopiator eller multifunktionskrivare när företaget växer och kraven ändras. Ta till exempel en bordskopiatorer i färg, du kan längre fram lägga till flera pappersfack för att öka kapaciteten och även fler funktioner. Plötsligt har du förvandlat bordskopiatorn till en mer effektiv golvmodell som tar lite mer plats.

BP-70M65 product image