Sofia Danielsson Sharp

Sofia är strategisk, social och snabb

Sofia Danielsson arbetar som Business Analyst på Sharp i Bromma. Hon är en glad person som gillar att bjuda på sig själv och vill alltid göra det lilla extra. Sofia tycker om att sätta mål, tänka strategiskt och att både vara kvick i huvudet och i fötterna.

Vad gör du på Sharp?
- Jag började jobba 2019 på ”kontrakt” och har trivts väldigt bra. Under hösten bytte jag tjänst till Business Analyst och ingår i finansavdelningen och har många skiftande uppgifter; jag gör olika rapporter och håller koll på lagervärden. 25% jobbar jag med min tidigare tjänst - avtalsavslut (EOL). Jag har mycket kontakt internt och även med kunder och tycker att jobbet är omväxlande och roligt.

Hur trivs du på Sharp?
- Jag trivs bra, för det är öppet, glatt och att vi har högt i tak. Vi har lärt känna varandra, skrattar och har kul tillsammans, det är viktigt att kunna bjuda på sig själv.

Sofia har två döttrar
Sofia bor på Färingsö ute på Ekerö, 2,5 mil utanför Stockholm med två döttrar som är 15 och 10 år. Familjen trivs där för att det är lugnt, skönt och harmoniskt. När Sofia var 14 år började hon och en kompis att arbeta extra i receptionen på ett gym på Värmdö där hon vuxit upp.

Fem år på gymmet
- Tiden på gymmet har präglat mig mycket. Vi fick ta otroligt mycket ansvar och blev insläppta i vuxenvärlden av bra chefer i en familjär atmosfär. Vi var glada, positiva och gav alltid det lilla extra och vi fick så otroligt mycket tillbaka. Jag jobbade där i fem år och det var en fantastisk tid då jag lärde mig så mycket.

Accepterar många olika typer av människor
- Efter att jag fick barn pluggade jag en tvåårig yrkesutbildning inom försäljning och marknadsföring. Jag kom på ganska snabbt att försäljning inte var något för mig. Men inom marknadsföring fanns en lärare inom beteendevetenskap som lärde mig att tänka på ett nytt och bredare sätt. Den här insikten påverkar mig fortfarande. Jag tycker att jag kan acceptera många olika typer av människor och att jag inte är särskilt lättkränkt.

Du gillar att röra på dig?
- Jag har spelat tennis tidigare och under corona började jag spela padel. Jag tycker att det är väldigt roligt för att det krävs att man kan tänka, vara strategisk och kvick både i huvudet i och i fötterna!

- Jag har också börjat spela golf – mitt mål är att efter årets säsong komma ner till 30 i hcp. För mig är det ett bra mål, svårt men helt möjligt. Jag tycker det är kul att sätta upp mål.

- Ett annat mål är att springa maraton. Jag har sprungit ”Ragnar” som är ett stafettlopp med fyra deltagare runt Mälaren på totalt 29 mil. Jag har försökt springa hela vägen hem – 2,5 mil, men fick ta bussen sista milen. Det var kanske dumt att testa att springa efter jobbet, det hade nog varit bättre att springa till jobbet.