Securitas- banner

Securitas Technology – multifunktionella mötesrum i toppklass

Jyrki Ojala på Securitas Technology Oy ville få funktionell presentationsteknik till de nya lokalerna i Uutistie, Vanda. Securitas Technology var redan användare av Sharp Windows collaboration display (WCD) pekskärmar. Nu fanns behov för ytterligare möteslösningar.

Lätt och elegant design
Sharp ville ge en konsekvent användarupplevelse i samtliga konferensrum. Målet var också att designa enkelt och stilrent, oavsett om det är för ett internt möte eller ett hybridmöte med externa deltagare.

Vid sidan av Sharp WCD-pekskärmarna kom nya 75" Sharp/NEC-skärmar, som erbjuder en högkvalitativ bild utan reflektioner. I mindre rum, för konferenser, installerades Jabra Panacast 50 Soundbars på väggen under skärmarna, och Ochno USB- C-nav integrerades i borden.

security

Skrivborden har fyra USB-C-kontakter, som kan användas för att ansluta fyra datorer samtidigt. Du kan till och med komma utan datorladdare, eftersom USB-C ger laddningsström och naturligtvis finns externa kameror, mikrofoner och högtalare.

Under mötet byter innehållspresentatören med en snygg LED-knapp, som är integrerad i bordet. Systemet kommunicerar med Sharp/NEC-monitorer med hjälp av CEC-kommandon, så monitorernas strömförbrukning är energieffektiv. Skärmarna slås på och av automatiskt. Dessutom kan separata fjärrkontroller döljas för användarna.

screen2

Enkelt att använda 
De mindre mötesrummen är helt identiska. I taket finns Sennheiser Team Connect takmikrofoner i toppklass och QSC Dante-högtalare för bästa möjliga talåtergivning och upptagning. Användaren behöver bara ansluta USB-C-kablarna till skrivbordets portar och presentationen och mötet kan börja. Det kompletta Q-SYS AV-systemet är dolt i möbler och strukturer, där alla element är POE-nätverksenheter. PTZ-kameran är också en nätverksenhet och den gör att kamerabilden kan ändras "i farten" utan fördröjning eller störningar.

- Slutanvändaren behöver inte oroa sig för kameravalet, eftersom kameran ändras automatiskt efter högtalarens position. Detta kan göras genom att läsa aktiviteten hos takmikrofonerna under huven, säger SAV-expert Juha Ruohisto i Sharp Finland.

Säkerhet och elegans först
Dessutom kan en "Security Mode"-bild också skickas till kamerans videobild när kameror och mikrofoner är avstängda under en fjärrkonferens. När kameran är stängd i ett fjärrmöte visas bilden nedan för andra mötesdeltagare.

Securitas

Stort tack till Jyrki Ojala och Securitas Technology för förtroendet och det fina samarbetet. 

Har du frågor eller vill veta mera kontakta gärna Emil Vallqvist, vår nordiske affärsområdeschef.