Fredrik Hansar

Fredrik gillar förändringar och vill ha utmaningar

Fredrik Hansar är säljchef på Sharp med ansvar för Jönköping och Norrköping. Han har varit fem år på Sharp och tycker att det som är roligast med jobbet är kontakten med alla människor och att få utvecklas. Han gillar verkligen förändringar, att lära sig nya saker och tycker att Sharp påminner om Elon Musk.

Hur trivs du på Sharp?
- Jag trivs väldigt bra, framför allt uppskattar jag alla människor som jag kommer i kontakt med. Jag känner stor frihet under ansvar. Om jag ska personifiera Sharp så väljer jag Elon Musk – för mig står han för ständig förändring och det tycker jag Sharp också står för. Jag gillar förändringar, utmaningar och att lära mig nya saker – helt enkelt att få tänka annorlunda.

Fredrik är född i Habo, två mil utanför Jönköping, och flyttade till Jönköping när han började högstadiet. Han tyckte inte skolan var så rolig, men valde inriktningen samhälle/ekonomi på Brahegymnasiet och jobbade extra på Burger King på helgerna. Något som han gillade under gymnasiet var delen med UF - Ung Företagsamhet. Det var möjligheten att få lära sig om företagsamhet, göra affärsplan och sätta mål.

Intresse för elektronik
Fredrik har alltid haft ett stort intresse för elektronik och genom en bekant fick han jobb på Elgiganten i Jönköping. I tre år jobbade han i butikens lager med att ta hand om gods, leveranser och reklamationer. Han trivdes bra med ett roligt gäng och hade en väldigt bra chef.

Hur ska en bra chef vara?
- Jag tycker om att vara rak, tydlig och att ha en öppen dialog. För mig är det är viktigt att kunna motivera. Alla är olika och behöver olika typer av motivation och som chef är det en utmaning att lyckas. För min egen del är personlig utveckling en stark motivation.

- Jag har lärt mig att i stället för att gnälla, att knyta näven i fickan och jobba på och sen njuta när jobbet är klart. När jag säger njuta kan det vara allt från att ta en paus, en fika till att bara vara nöjd. Det här är något som gäller för mig både privat och på jobbet. Jag sätter mig inte i soffan efter middagen – gärna en krämig kycklingpasta, förrän disken är inplockad i maskinen.

När Fredrik jobbade på lagret blev han intresserad av att arbeta i butiken och det blev några år som säljare.

- För att vara en bra säljare måste man ha driv, tydliga mål och alltid ha viljan att vara bäst.

Sen blev det tre år som avdelningschef. Han arbetade med kampanjer, strategier, inköp, uppföljning, budget, och hela tiden motivera sitt team och se till att allt funkar i butiken.

-Det blev nästan tio år på Elgiganten, jag lärde mig otroligt mycket och trivdes bra. Att jobba som avdelningschef påminner om mitt jobb på Sharp.

Vill du berätta lite om dig själv?
- Min familj, som består av min fru och en dotter på 6 år och en son som är 16, bor i hus i centrala Jönköping. Vi tycker om att resa tillsammans, jag vill gärna göra flera besök till USA och Thailand. En dröm är att åka på kryssning i Karibien.

- Jag föredrar solresor, skulle gärna köpa boende i Spanien eller Kroatien. Men det kan vara trevligt med kombinationen sol och snö också.

- Alla i familjen tycker om idrott och att röra på sig. Barnen håller på med handboll och dans. Jag tycker att löpning är ett perfekt sätt att rensa hjärnan på. Jag gillar att springa långt, men inte fort, och har sprungit både maratonlopp och halvmaraton. Jag älskar tröttheten efter loppet. Min fru och jag tränar på Friskis och Svettis och jag spelar även padel och innebandy.

Vilka tre ord kan beskriva dig?
- Driven, krävande och omtänksam väljer jag. Jag är driven och målinriktad. Sen är jag krävande - jag tycker att man ska ha kul på jobbet, men teamet måste alltid funka - laget måste gå före jaget. Jag tycker att jag också är omtänksam - jag vill att folk ska må bra, jag vill vårda mina relationer både privat och på jobbet.