Professionals Nord

Enklare vardag med en helhetsleverantör

Professionals Nord är ett av Sveriges snabbast växande bemanningsföretag och finns i tio städer över hela landet med huvudkontor i Umeå. De arbetar med att hitta de bästa kandidaterna för sina uppdragsgivare och bidrar genom att skapa och bibehålla arbetstillfällen lokalt.

- Genom vårt samarbete med Sharp har vi fått en helhetsleverantör som tar ansvar för allt. Min vardag har blivit enklare och smidigare med en leverantör som förstår både vad vi behöver och tänker strategiskt. Att vi får leverans av datorer som redan är konfigurerade och redo att användas underlättar mycket. Det är ju också självklart mycket bättre för oss som företag att bara ha en kontakt för support än många olika att hålla reda på, speciellt när vi finns på flera orter, säger Peter Bengtsson som är It-chef och ansvarig för drift och utveckling på Professionals Nord.

- Professionals Nord har som mål att vara en arbetsgivare i världsklass. De imponerar verkligen genom att bara på fem år gått från 0 till 250 miljoner i omsättning. De har dessutom siktet inställt på att nå miljarden och öppna kontor i hela Norden. Genom att vi lärt känna Professionals Nord har vi utarbetat en infrastruktur som möter deras krav, och tillsammans har vi skapat de bästa förutsättningarna för digitala arbetsplatser över hela landet. Vi har bland annat tagit ett helhetsgrepp över deras IT-miljö med både mjuk- och hårdvaror. Sharp fungerar som deras interna IT-avdelning och ansvarar för både säkerhet, installationer och utbildning, säger Peter Steinholtz som är kundansvarig på Sharp.

Idag är det viktigare än någonsin att kunna ha effektiva möten oavsett var deltagarna befinner sig. På samtliga kontor har Sharp därför levererat och installerat smart mötesrumsteknik för digitala-, fysiska- och hybridmöten. Sharp levererar även skrivare för dokumenthantering samt via webbshopen kan Professionals Nord enkelt beställa allt kontorsmaterial och förbrukningsvaror som de behöver.

- Vårt samarbete fungerar väldigt bra, vi arbetar tillsammans på ett strukturerat sätt och vi har fått hjälp med att skapa rutiner och tydliga processer. Att hela tiden kunna utvecklas och få förslag på förbättringar är otroligt viktigt för oss som ständigt vill bli bättre, säger Peter Bengtsson, på Professionals Nord.