Sharp webbshop Emil Thörnqvist

Emil är yngst på Sharp i Norden

När Emil Törnqvist började som innesäljare på Sharp i Bromma var han yngst i hela Norden med sina 20 år. Nu har han arbetat i två år och är fortfarande yngst. Emil trivs bra och tycker att det breda utbudet i webbshopen gör jobbet roligt.

Att vara yngst på kontoret är inget Emil tänker på - för det har aldrig varit några problem. Att arbeta på Sharp har varit en möjlighet för honom att växa som person. 

-Innan jag började på Sharp var jag osäker på vilken väg jag skulle välja. Jag hade jobbat med mötesbokningar ett par år och var klar med det, dessutom hade jag arbetat med mitt egna klädmärke – Berazzo. Men jag tycker att jag har nytta av de erfarenheterna i mitt nuvarande arbete, och att jag nu vuxit som person. 

Vad menar du med att du vuxit under din tid på Sharp?
-Det är en kombination av flera saker; jag har inkluderande kollegor och jag får ta eget ansvar. Jag har även känt att jag kunnat hjälpa mina kunder och på så sätt vunnit deras förtroende, det ger mig en god självkänsla. Jag har blivit tryggare i mig själv och kunnat växa som person. 

Vad är styrkan med Sharps webbshop?
-I webbshopen finns över 60 000 produkter – allt från teknik, toner och förbrukningsmaterial – helt enkelt allt som behövs på den digitala arbetsplatsen. Det är lätt att hitta produkter och vi har ett otroligt smidigt flöde som är helt automatiserat. Jag vill alltid ge snabb återkoppling till kunden och det är väldigt viktigt med tydlig kommunikation för att komma fram till beslut som är bra för båda parter.

Emil vill inspirera
-För att få inspiration och för att utvecklas läser jag gärna böcker om ekonomi. Jag vill kunna hjälpa till och inspirera andra, det är en bra känsla att kunna hitta rätt lösningar för våra kunder. 

Kort om Emil
Emil är född och uppvuxen i Sollentuna tillsammans med föräldrar och två yngre syskon. Idrott har betytt mycket för Emil och det har det varit ett sätt att bygga sin identitet. I elva år spelade han fotboll och tycker att det var bra för honom att starta med en lagsport. Det var ett roligt sätt att få nya kompisar, åka på cuper och vinna tillsammans. Emil valde sen att börja styrketräna där han fick sätta upp sina egna mål.

Vad gör du när du inte jobbar?
-Jag tränar en hel del, umgås gärna med vänner och tycker om att laga mat. Jag är dessutom intresserad av min ekonomi och följer gärna utvecklingen på börsen. 

Berätta om Berazzo
-För fem år sedan startade jag ett klädesföretag som jag döpte till Berazzo. Jag gjorde allt - designade kläder och skapade även logon. Jag tog fram en hemsida och startade en webbshop. Nästa steg var att jag köpte annonsering på Facebook och Google och kontaktade influencers. Det gick bra och jag hade kunder runt om i landet, och faktiskt i Belgien och USA. Jag hade tur att få med mina kläder i ett filminspelning i Skottland. Berazzo var ett jätteroligt projekt som jag efter två år bestämde mig för att sälja. Men jag lärde mig otroligt mycket som jag faktiskt har nytta av idag när jag arbetar med Sharps webbshop. 

Vad händer 2024?
-Jag vill fortsätta utvecklas och bli bättre på varje plan. Jag tycker att det alltid finns utrymme för förbättringar - vässa service och hitta rätt lösningar för mina kunder.

Vad vill du göra om tio år Emil? 
-Göra affärer! Jag drivs av att göra affärer och är aldrig nöjd.