Office workers working at desks
Office workers working at desks

Lär dig mer om skrivare

Läs våra tips vad du ska tänka på för att hitta en skrivare som passar dina behov.

Vilken skrivare är bäst på min arbetsplats?

Det är några saker att tänka på när det gäller att välja rätt skrivare till jobbet. Det handlar inte bara om vad den ska klara av utan också hur mycket plats det finns och var den ska placeras. Sist men inte minst handlar det om vad du vill att den ska klara av att utföra.

Bordsskrivare eller en allt i ett skrivare. Ett mindre företag som mest skriver ut fakturor och avtal är mer nöjda med en bordsskrivare eller en enklare kontorsskrivare än med en avancerad multifunktionsskrivare.

 

Multifunktionsskrivare

En reklambyrå eller större kontor tänker tvärtom. De skriver ut stora volymer med olika behov och här passar en kontorsskrivare eller som vi kallar multifunktionsskrivare bäst.

Multifunktionsskrivare är det perfekta valet för stressiga kontor som kräver mycket och vill få ut max av sin utrustning. Med multifunktionsskrivaren kan du skriva ut, kopiera, scanna, faxa och mycket mer. Den kan till och med printa färdiga broschyrer. De flesta multifunktionsskrivare använder laser som har en längre beständighet än bläck.

BP-70C65-all in one printer- product

Bordskrivare

Om du ska köpa skrivare till en enskild användare eller till ett mötesrum kan en bordsskrivare vara det bästa valet eftersom den tar så liten plats. Men till skillnad från de större kontorsskrivarna och multifunktionsskrivarna saknar de vissa funktioner.

Desktop printer

Högvolymsskrivare

Om din arbetsplats har behov av mera avancerade utskrifter är högvolymsskrivare det självklara valet. De är perfekta för stora volymer och mer komplexa utskrifter som broschyrer, banners och mycket mera.

MX-8090N

Färgskrivare

Svartvita skrivare räcker bra för vanliga textdokument men med en färgskrivare får du större valfrihet. Du kan också kapa kostnader genom att styra och förhindra onödiga utskrifter genom att använda mjukvaran utskriftshantering.

Sharp Printer

Du kan skydda din skrivare mot hackare

Skrivare har samma typ av komponenter som din dator och de kan också bli utsatta för hackare. Skrivare bör ha säkerhetsfunktioner som är utformade för att skydda din känsliga data. Se till att du har:

  • Self-healing firmware
    självläkande mjukvara som återskapar inställningar och gör back-up.
  • Whitelist
    whitelist  ger godkända applikationer tillgång till systemet.
  • S/MIME kryptering av e-post
    kryptering för att förhindra obehöriga att läsa e-post som skickats via skrivaren.
Man-pressing-lock-icon-on screen