Laserskrivare

Hur fungerar laserskrivare?

Laserskrivare använder laser för att elektriskt ladda upp trumman i skrivaren, därefter överförs tonern som smälter och fastnar på papperet vid utskrift.

Laserskrivare är standard för de flesta modeller och inte bara för bordsskrivare utan också multifunktionsskrivare och laserkopiatorer.

Laserskrivare använder toner och inte bläck. Med CMYK-toner (cyan, magenta, gul och svart) får du både svartvita och utskrifter i färg, de finns i färglaserskrivare och andra laserskrivare. En A3 eller A4 svartvit skrivare har bara en svart toner.

BP-70M65 product image

Vilken laserskrivare är bäst?

Är det en färgskrivare A3, högvolymskopiator eller multifunktionsskrivare eller något mittemellan? Lasertekniken finns i många olika modeller och utföranden. Det betyder att du kan hitta en som passar just dina behov.

Trådlös multifunktionsskrivare är ett bra val om du vill kunna skriva ut snabbt och enkelt från valfri mobil, platta eller dator anslutna i ditt wifi-nätverk.

Product-Printer-MX-8081_FN22

Mer säkra utskrifter

Företagets data är värdefull. Det är därför multifunktionsskrivare har de bästa säkerhetsfunktionerna för att skydda mot hot. Du känner säkert till risken med hackare. Multifunktionsskrivare  är som datorer, de har processor, minne och lagringsutrymme.

De bästa skrivarna har inbyggda funktioner för att skydda din data. Se till att din data kan krypteras och att bara applikationer som är godkända på whitelist får tillgång till systemet. Ha rutiner för att göra backup med sparade inställningar för att underlätta återställningar efter en eventuell attack.

Man-pressing-lock-icon-on screen

Smart dokument- och utskriftshantering ger bra rutiner

Med en mjukvara för utskriftshantering kan du få både kontroll och översikt över alla dina laserskrivare. Du kan ge team och individer olika åtkomst till skrivare. Till exempel ge vissa avdelningar möjlighet till färgutskrift eller dubbelsidig utskrift, andra som inte behöver, hindras från att använda dessa funktioner.

Med mjukvaran för säkra utskrifter kan du också lägga till säkerhetsfunktioner för att styra användningen av skrivare, allt för att hålla data skyddad samtidigt som du kan minska pappersförbrukningen.

Office workers working at desk and an informal meeting