Svartvita kopiatorer

Kostnadseffektiva och enkla att använda

Svartvita kopiatorer har länge varit självklara på alla kontor – lika viktiga som telefonen.

Precis som namnet svartvita eller monosystem antyder används bara en svart tonerbehållare för att få fram kopior. Lika enkelt som självklart. Dagens kopiatorer eller multifunktionsskrivare kan mer än bara kopiera dokument.  

Dessa multifunktionsskrivare kan skriva ut, kopiera, scanna och faxa. Det gäller även för de allra enklaste modellerna. De mer avancerade maskinerna kan digitalisera hanteringen av papper, inte bara scanna dina dokument utan också scanna dem till valda e-postmottagare och molntjänster och på sätt underlätta samarbete och öka effektivitet.

BP-70M65

Behöver du utskrifter i färg?

Många arbetsplatser använder svartvita A3 kopiatorer huvudsakligen för textdokument som fakturor och avtal. För att skriva ut broschyrer, foldrar och annat marknadsmaterial i färg behöver du en färgkopiator.

Svartvita A4 och A3 kopiatorer kan passa överallt där det finns behov. Det gäller att hitta vad som passar dig.

Three colleagues discussing printed documents at desk

När det är högtryck på kontoret

De finns många modeller att välja bland och det finns något för alla branscher och behov. Från bordskopiator som klarar mindre volymer till multifunktionsystem och svartvit A3 kopiator. De finns olika utskriftskapacitet att välja bland, några skriver ut upp 120 sidor per minut (ppm) och scannar upp till 200 dokument per minut. Multifunktionsystem och högvolymsystem är bra val för större företag, utskriftsrum och avdelningar som hanterar stora mängder papper.

MX-8090N

Skydda din data

Allt i ett skrivarna är utrustade med hårddisk eller SSD minne som sparar alla utskrifter, scannade och kopierade dokument. Du känner väl till att hackare kan komma åt oskyddad data. För att skydda känslig företagsinformation som är lagrad på hårddisken finns det på många multifunktionsskrivare flera säkerhetsfunktioner som är standard eller tillval. Några som kan vara bra att ha är följande

  • S/MIME kryptering för att förhindra obehöriga att läsa e-post som skickats via kopiatorn.
  • Whitelist som ger godkända applikationer tillgång till systemet.
  • Self-healing firmware är självläkande mjukvara som återskapar inställningar och gör back-up.
  • Övervaka användning av multifunktionsskrivaren.

Med några tillbehör som hålslag, klammer och häftning har du ett kostnadseffektivt system som klarar det mesta.

Man-pressing-lock-icon-on screen

Har du funderat på Dokument- och utskriftshantering?

Dokument- och utskriftshantering är inte bara för stora företag. Med hjälp av vår mjukvara kan du styra hur utskrifter kan göras och till och med kan ge olika avdelningar olika utskriftsmöjligheter. Genom att användaren måste autentisera sig för att skriva ut ökar säkerheten och inga obehöriga kan använda systemet. Det är ett flexibelt system och du kan anpassa din kontorskopiator efter dina behov.

 

Office workers working at desk and an informal meeting