Fredrik Westerdahl, CFO på Sharp

Fredrik Westerdahl är Sharps nye CFO

Fredrik Westerdahl är vår nye nordiske CFO och finns sedan mitten av augusti på kontoret i Stockholm. Han beskriver sig själv som nyfiken, lugn och noggrann och ser fram emot att få vara med och utveckla Sharp.

Fredrik har arbetat i 24 år i liknande roller och tycker att fokus har flyttats från ”kontrollfunktion” till att bli mer delaktig i verksamheten.

- Genom åren har jag fått en bredare roll som även innefattar analys, utveckling och strategi vilket jag uppskattar. Sharp fungerar självklart som vi vill att alla våra kunder ska göra. Genom att bli mer effektiv och kunna lägga tid och energi på att analysera och utveckla i stället för manuellt arbete. För mig handlar det om att arbeta strategiskt. Mitt mål är också att hjälpa organisationen med snabb och rätt info i rätt tid, och att kommunicera internt genom att förklara siffror och utmaningar på ett begripligt sätt.

Vad visste du om Sharp innan du började?
-Jag har ett stort fotbollsintresse så kan jag direkt koppla Sharp till Manchester United även om det inte är mitt favoritlag i Premier League. Så loggan och produkterna kände jag till och spontant hade jag en bild av produkter med hög kvalitet.

Hur har din första tid varit?
-Jag har fått ett väldigt positivt intryck, jag har mött många trevliga människor med gedigen kunskap och lång erfarenhet av branschen.

Beskriv dig själv med tre ord:
-Nyfiken, lugn och noggrann är mitt spontana svar. Jag har arbetat i många branscher vilket har varit utvecklande, och genom att vara nyfiken kan jag lära mig mer och ständigt utvecklas. Mitt arbete är periodvis stressigt och pressande men genom att behålla lugnet tillsammans med analytisk kunskap är det en del av min personlighet som kommer väl till pass. Att vara noggrann känns som en naturlig och helt nödvändig egenskap i min roll där siffror och rapportering utgör en viktig grund.

Vad gillar du att göra på din fritid?
-Jag är mycket sportintresserad och jag tycker om att umgås med familjen. Min fru Lisa och jag har två döttrar, 13 och 16 år gamla. Hela familjen åker gärna skidor på vintern och sommaren tillbringar vi i vårt skärgårdshus i Östergötland.

-Jag gillar att både spela och se på golf och har även fastnat för padel. Fotboll är en favorit och under många år var jag fotbollstränare till min dotter. Norrköping är mitt lag som jag följer lite extra.

Hur ser du på framtiden för Sharp?
-Jag tycker att vi är rätt spår genom att vi erbjuder en helhet med bra produkter och tjänster. Det känns roligt att få vara med att påverka framtiden tillsammans med alla kollegor.

Välkommen till Sharp Fredrik!