Handshake
Handshake

Molntjänster

Få ökad flexibilitet och effektivitet genom molntjänster

Säkert och lättåtkomligt

Att använda molnet är inget nytt men tack vare utvecklingen inom hårdvara, programvara och den idag uppkoppling, har det vuxit starkare och blivit en effektiv och prisvärd lösning för företag. Det innebär att ditt företag eller organisation kan använda en rad olika tjänster via en internetuppkoppling. Allt ifrån backup & lagring till tunga programvaror med affärsdata eller applikationer som Microsoft 365.

Oavsett vad du vill använda molnet till hjälper vi dig med allt från drift och underhåll till applikationslicenser och säkerhet.
 

 

Varför blicka upp mot molnet?

Den stora fördelen att använda molnet är flexibilitet. Skulle du ha motsvarande funktioner och applikationer lokalt skulle mindre förändringar vara mycket kostsamma. Med en flexibel molntjänst kan du enkelt skala upp i samma takt som din verksamhet eller organisation växer utan att påverka kostnaden märkbart.

En annan och minst lika viktig fördel är att du slipper tänka på säkerheten, och på egen hand uppdatera programvaror, applikationer och alltid var i ajour med utvecklingen. Vi uppdaterar och säkerställer att din data är säker och minimerar riskerna för intrång och sabotage.

man and woman at computer

Vilket moln passar dig bäst?

Det finns olika varianter av molntjänster och vi hjälper dig att ta fram en molnstrategi utifrån era behov. Våra Microsoft certifierade tekniker bedömer vilka tjänster och applikationer som är lämpliga för en flytt till molnet:

•    Publika moln – all hårdvara, programvara och infrastruktur ägs och drivs av molnleverantören. Den här typen av moln kan användas för enkla lagringsbehov och applikationer.
•    Privata moln – hårdvara, programvara och infrastruktur är dedikerade till enbart ditt företag eller organisation. Det ger er möjlighet till att anpassa innehållet och prestandan för att passa er verksamhet.
•    Hybridmoln - en kombination av publika moln och privat moln. Perfekt för ett modernt företag som vill vara flexibla och på samma gång kunna ha en dedikerad infrastruktur.

man working at computer