A woman looking at an 8K screen in a museum
A woman looking at an 8K screen in a museum

8K

Om en bild säger mer än tusen ord så är 8K en hel roman. 8K-skärmar har långt högre upplösning än Full HD- och 4K-skärmar, och ger en imponerande högupplöst bild med oöverträffad realism för storslagna bilder, presentationer och videoklipp.

Vad är 8K?

8K är framtidens skärmteknik. Med 16 gånger så hög upplösning som Full HD har 8K-skärmar en knivskarp och kristallklar återgivning.

8K höjer ribban för AV-utrustning, och en jämförelse mellan 4K och 8K säger något om hur imponerande tekniken är: 4K har en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar vilket ger totalt 8,29 miljoner pixlar. 8K har fyra gånger så många; en upplösning på 7 680 × 4 320 betyder totalt 33,18 miljoner pixlar. Resultatet är överväldigande klarhet och en uppslukande upplevelse.

Spränger gränserna

8K-skärmar spränger gränserna för traditionellt tittande. Till och med på avstånd är bilden detaljrik och livfull. Med 4K eller Full HD kan enskilda pixlar ses på nära håll vilket kan påverka helhetsupplevelsen. 8K-skärmarnas höga pixeltäthet gör däremot pixlarna nästan osynliga även på mycket nära håll.

Med 2,25 gånger bättre optimalt visningsavstånd får man en bildkvalitet som saknar motstycke - och en imponerande upplevelse.

two people looking at screen

Enastående färgåtergivning

8K HDR ger överlägsen, naturtrogen färgåtergivning och enastående kontrast med djup svärta. Med 1,07 miljarder färgnyanser kan till och med nyanser som inte existerar i naturen återges.

8K återger färgnyanser med mjuka, naturliga övergångar med 10-bitars färgdjup (4 096 färgnyanser). Med 120 bilder per sekund återges rörelser fullständigt ryckfritt, vilket ger en enastående bild i miljöer där intensiva eller snabba bildväxlingar förekommer i hög grad, till exempel CAD/CAM-kontor och teknikindustrier.

woman presenting

En nästan 3D-upplevelse

Med bild- och färgåtergivning upplevs 2D-bilder ytterst levande och skapar nästan en 3D-liknande bildupplevelse. En 8K HDR-skärm ökar möjligheterna inom många områden som design och konstruktion och är mer än en skärm – den är ett fönster till den värld du skapar.

Woman in broadcast studio

8K-bildupplösning

High Dynamic Range