Kontakta oss

Sharps BLI PaceSetter-utmärkelse är goda nyheter för affärsautomatisering

Vi är stolta över att ha erhållit utmärkelsen BLI PaceSetter ”Ease of Use: Enterprise Devices 2018–2019”. Vi är övertygade om att ett lättanvänt multifunktionssystem är väsentligt för alla företag som planerar att digitalisera och automatisera pappersbaserade processer. Sharps produkter säkerställer att till och med komplexa scanning- och utskriftsprocesser kan göras lättanvända.

I takt med att företag hanterar allt större mängder digitalt innehåll har multifunktionssystemets roll på kontoret förändrats. Med scanning och nätverksanslutning är multifunktionssystemet startpunkten för många digitala processer, och en allt viktigare komponent för företagens processautomatisering. Multifunktionssystemet måste därför ha funktioner som är intuitiva att använda och inte slösar med användarens tid.

BLI undersöker vilka multifunktionssystem och skrivare som är mest lättanvända, och låter därför produkter från de största tillverkarna genomgå rigorösa tester avseende bland annat utskrift, kopiering, scanning, jobbhantering, respons, papperspåfyllning och åtgärdande av pappersstopp. Tack vare höga prestanda inom alla dessa kategorier är vi mycket stolta över att ha erhållit denna utmärkelse.

BLI uppmärksammade Sharps ”Enastående funktioner inklusive fördefinierade meddelanden, utdragbart tangentbord och redigering direkt på skärmen med förhandsgranskning av scannade dokument för mycket snabb och enkel scanning.” Plus ”Tydliga alternativ i utskriftsdrivrutinen, snabbt pappersval och lagring av favoriter för effektiva arbetsflöden.”

 

Snabbläge

Utmärkelsen avser inte enbart vårt aktuella produktsortiment, utan även vårt snabbläge ”Easy Mode” som infördes i början av år 2017. Gränssnittet inkluderar Easy Scan och Easy Copy, dvs enkel scanning och kopiering. Detta gränssnitt inkluderar de vanligaste inställningarna som en normal användare oftast behöver.

Vi har gjort gränssnittet mycket lättanvänt och anpassningsbart genom att de oftast använda funktionerna kan placeras direkt på startskärmen. Du placerar ikoner där du vill ha dem på samma sätt som på en surfplatta eller mobiltelefon.

 

Samma gränssnitt i många produkter

En aspekt som vi har framhävt i år, med start vid Inspire Expo i januari 2018, är det gemensamma gränssnittet hos alla våra multifunktionssystem. För närvarande har vi nästan 30 modeller med ett gemensamt handhavande och enhetliga funktioner.

Du kan därmed gå fram till ett valfritt Sharp-multifunktionssystem, logga in och omedelbart känna igen gränssnittet och layouten. Du möter ett enhetligt, intuitivt gränssnitt som ger samma upplevelse av enkel och smidig användning i alla våra multifunktionssystem, från A4‑basmodellerna för svartvitt till MX-B355W och MX-B455W som vi lanserade vid Inspire och våra nya, snabba Colour Document Systems-modeller MX-7090 och MX-8090.

 

Tangentbord till Sharps multifunktionssystem

Vissa av våra multifunktionssystem har ett fysiskt tangentbord istället för inmatning via pekskärmen. Ett fysiskt tangentbord är speciellt användbart vid övergång till ett digitalt arbetssätt i kontorsmiljö. Vid omvandling av pappersdokument till digitala filer går det betydligt snabbare att använda tangentbordet än pekskärmen.

 

Molnlagring och nätverksanslutning

På många moderna kontor har multifunktionssystemen alltmer fått rollen av ”dokumentnav” som ger användarna tillgång till dokument, oavsett om de lagras i Google Drive eller någon annan molntjänst.

Därför har vi gjort det maximalt enkelt för användarna att logga in, hitta dokument och exempelvis skriva ut eller mejla dem.

 

Maximal drifttid

IT-administratörens skrivarhantering omfattades inte av BLI:s tester, men det är värt att nämna att vi har förenklat även administratörens hantering av företagets multifunktionssystem och säkerhet. Ett exempel är SRDM (Sharp Remote Device Manager) med webbläsarbaserad övervakning av nätverksanslutna skrivare och multifunktionssystem, som gör att administratören snabbt kan få en indikering av skrivarstatus. Det är ett effektivt sätt för administratören att snabbt få överblick över alla Sharp-enheter i nätverket och fjärrhantera dem.

Sharps ambition är att våra allt mer komplexa multifunktionssystem inte bara ska vara maximalt effektiva utan dessutom, som BLI PaceSetter-utmärkelsen ”Ease of Use: Enterprise Devices” visar, enkla och intuitiva att använda.

Om du vill ha mer information om Sharps multifunktionssystem och hur systemens snabbläge kan förbättra kontorets arbetsflöde, kontakta oss för en demonstration.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social