Kontakta oss

Varför Sharp använder Mini OPS-moduler i sin nya skärmgeneration

Sharp försöker kontinuerligt att förbättra sina digitala skärmar. Vår senaste innovation är en Mini OPS-kortplats och tre Mini OPS-tillval. Nedan går vi igenom vad dessa består av och hur de kan befrämja din verksamhet.

Digitala reklamskyltar har verkligen blivit myndiga. En aktuell rapport pekar på att denna marknad kommer att vara värd 184 miljarder kronor år 2023. Butikssektorn är för närvarande det område med de flesta nyinstallationerna för butiksreklam. Användningen av storformatsskärmar ökar emellertid även inom företagssektorn. Många företag placerar skärmar i receptionen, i mötesrum samt i kontorslandskap för informationsdelning.

Eftersom storformatsskärmar används i allt fler syften har Sharp gjort sina senaste modeller mer flexibla tack vare en Mini-OPS-utbyggnadsplats och OPS-moduler som gör det möjligt att modifiera eller lägga till funktioner med hjälp av nya moduler efter behov.

Mini OPS är en modern och mindre version av den ursprungliga Open Pluggable Specification (OPS) som introducerades av Intel år 2010 och som har blivit en internationell standard. Mini OPS-formatet drar fördel av Intels senaste och mer energisnåla kretsuppsättningar. De moduler som Sharp har utvecklat möjliggör en mängd nya funktioner, till exempel att göra skärmen mer intelligent eller lägga till ytterligare anslutningsalternativ.

Sharps första Mini OPS-lanseringar består av tre moduler som kan användas med den nya generationen Sharp PN-R-skärmar och Sharps BIG PAD PN-40TC1 för mötesutrymmen. Dessa moduler – Win10 PC, Wireless Casting (BYOD-skärmspegling) och HDBaseT Receiver – ger ytterligare funktioner för innehåll och interaktivitet. På längre sikt planerar Sharp att Mini OPS-kortplatsen ska ingå som standard i hela sortimentet.

Sharp Mini OPS PC-modulen (PN-ZB03PC) ger användaren en elegant, datorbaserad version av Windows 10 IoT med professionellt utseende. Inga datorkablar behöver dras eftersom modulen i själva verket omvandlar skärmen till en komplett dator kompatibel med alla typer av kundtillämpningar.

Mini OPS PC är en standarddator med Windows 10 IoT och 64 GB lagringsutrymme på en flashdisk (SSD). Den kan användas som en fristående dator, vilket innebär att du kan använda USB-tangentbord och mus för installation och konfigurering och köra tillämpningar precis som på en vanlig fristående Windows-dator.

Denna lösning blir betydligt mer flexibel än att använda en mediespelare ansluten till skärmen. Mediespelare har vanligtvis begränsat formatstöd och även begränsad schemaläggningsflexibilitet. Med Mini OPS PC-modulen begränsas du emellertid inte av format eller filstorlek, och då modulen har en nätverksport har man alla fördelarna av Internet-anslutning, samt att innehållet kan lagras var som helst. De två USB-portarna innebär dessutom att ytterligare enheter som möjliggör extra funktioner och prestanda enkelt kan anslutas till datorn.

Sharps modul Mini OPS Wireless (PN-ZB03W) har stöd för många trådlösa standarder så att användarna kan dela information till en digital reklamskylt eller mötesrummets samarbetslösning via sin bärbara dator, smartphone eller surfplatta.

Fördelen med denna lösning i en butiksmiljö är uppenbar då användarna snabbt kan ansluta och utbyta eller uppdatera information på skärmen. Med PN-ZB03W-enhetens ögonblickliga tillgänglighet och inbyggda Direct Drawing-funktionalitet kan användarna utnyttja snabb, transparent delning av innehåll vilket i praktiken omvandlar skärmen till ett gemensamt blädderblock.

Den modul som kanske är mest intressant för butiksinnehavare är Sharp Mini OPS HDBaseT Receiver (PN-ZB03H). När denna modul ansluts på Sharp-skärmens baksida kan data som skickas till skärmen styras – utan kvalitetsförluster – från längre avstånd än vad som normalt är möjligt. Upplösningar upp till 4K stöds utan problem.

Kablar för standardanslutningar kan normalt vara maximalt fem meter långa om god signalkvalitet utan störningar eller dataförluster ska garanteras. Med HDBaseT-modulen kan längden emellertid ökas ända upp till 100 meter. Detta är idealiskt för butiker och andra försäljningsställen som behöver ha en skärm i butikens främre del, och mediespelaren – som kan vara en stationär eller bärbar dator eller Blu-ray-spelare med HDMI-utgång – i ett bakomliggande rum eller på ett kontor på ett annat våningsplan.

Skärmen kan därmed placeras varsomhelst i butiken med bibehållen bildkvalitet, samtidigt som innehållet kan uppdateras på ett bekvämt sätt. Mini OPS-teknikens öppna arkitektur innebär att Sharp och dess partner kan lägga till ytterligare moduler i framtiden, och användaren kan lägga till eller uppgradera funktioner när dessa blir tillgängliga.

Om du vill ha mer information om Sharp PN-R-skärmarna och hur våra Mini OPS-tillval kan befrämja din verksamhet, kontakta oss för en demonstration.

Länkar

Sharp Mini OPS PC

 

 

 

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social