Kontakta oss

Vad är Windows collaboration display?

Windows collaboration display från Sharp är en ny sorts interaktiv skärm för möten och teamwork. Den uppfyller Microsofts specifikationer och kombinerar Sharps prisbelönta touch-teknik med IoT-sensorer som övervakar förhållanden som temperatur och luftkvalitet.

Sharps nya 70-tums smartskärm har tagits fram tillsammans med Microsoft och den kommer att lanseras under  ISE i februari. Windows collaboration display från Sharp är enkel att använda och att ansluta sig till: du bara kopplar upp dig och kan börja samarbeta på direkten. Dessutom övervakar den sin omgivning och hjälper till att skapa optimala förhållanden i lokalen.

Det här är nästa steg i utvecklingen av interaktiva skärmar, och den första skärm som är anpassad till smarta byggnader och som utnyttjar IoT för att göra möteslokaler till mer produktiva platser.

 

WCD: enkel att använda och ansluta sig till

Den interaktiva 4K-skärmen använder Sharps senaste 30-punkts kapacitiva pekskärmsteknik P-CAP, så att du enkelt kan både skriva och läsa på skärmen.

Sharps Pen-on-Paper-teknik ger en naturtrogen skrivupplevelse, som ligger nära känslan av penna och papper. Du kan också välja att använda en 4-knappars aktiv penna som ger en ännu mer intuitiv upplevelse och extra säkerhet när du ger din presentation.

Tack vare palm rejection-tekniken kan ha handen på skärmen utan att lämna några märken samtidigt som du skriver med pennan – ännu en funktion som ger en bekväm användarupplevelse.

Du ansluter dig snabbt och enkelt upp dig till skärmen och kan vara redo att börja samarbeta på ett kick.

USB-C-porten fungerar som en enda, enkel anslutningspunkt för video, touch-teknik och nätverksuppkoppling, och som ett extra plus laddas din enhet när den är kopplad till skärmen. Tack vare den extra trådlösa uppkopplingsmöjligheten kan du dessutom enkelt dela information från stationära datorer, mobiltelefoner och surfplattor utan sladdar. WCD är kompatibel med Miracast för Windows och Android.

WCD: med IoT blir mötesrummen mer produktiva

WCD från Shap använder inte bara Sharps prisbelönta touch-teknik, utan har dessutom flera IoT-sensorer som fungerar med Microsofts Azure Digital Twins för bättre övervakning och anpassning av möteslokaler.

Sensorerna matar in data i molntjänster på internet, t.ex. Azure Digital Twins-plattformen, så att it-administratörer och byggnadsansvariga kan hålla kollen på många olika förhållanden, som vilka rum som används och deras luftkvalitet, belysning, temperatur och luftfuktighet.

Det ger en chans att optimera lokalerna. Det kan vara något så enkelt som att skärmen tillhandahåller information om hur ofta ett visst mötesrum används, och vid vilken tid på dagen det används mest respektive minst.

 

WCD: för videokonferenser och distansarbete

Skärmen har en inbyggd kamera för med 4K-upplösning och 120-graders synfält som är perfekt för videokonferenser. Skärmen är lutbar i vertikalt led för skarp bildkvalitet. Mikrofonerna tar upp ljud både nära skärmen och på avstånd (upp till 4–6 meter), så det är inget problem att ge röstkommandon. De dubbla bakåtvända högtalarna på 10 W ger en utmärkt ljudkvalitet under möten. 

 

WCD: välkända och kompatibla verktyg

WCD från Sharp uppfyller Microsofts specifikationer för Windows 10 och har utformats för att fungera problemfritt med en mängd Microsoft-verktyg baserade på Office 365. Dessa verktyg förser företag med en digital knutpunkt för teamwork med användning av Microsoft Teams, en samarbetsplattform som samlar samtal, innehåll och verktyg på ett enda ställe.

Sharp kommer att lansera WCD under våren 2019 och erbjuder nya sätt för grupper att arbeta tillsammans, oavsett var de befinner sig eller vilken sorts projekt det gäller.

Om du vill ha en demonstration kan du registrera dig för att besöka oss på ISE-mässan eller höra av dig via Kontakta oss.

 

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

 

Social