Kontakta oss

Vilka är dynabook, numera en del av Sharp Corporation?

dynabook, nu ett helägt dotterbolag till Sharp, är ett nytt varumärke som utgår från ett mer än 35-årigt arv av Toshibas bärbara datorer. Företaget marknadsför ett spännande sortiment bärbara datorer och annan mobil utrustning för krävande användare. Men vilka är dynabook? Nedan kan du läsa mer om företaget …

dynabook –  är ett helägt dotterbolag till Sharp och tillverkar ett brett sortiment bärbara datorer för avancerade användare. Utbudet sträcker sig från ultraportabla två i en-utrustningar för användare som konstant är på resande fot, till kraftfulla arbetsstationer för stationär användning, plus avancerade datorlösningar för storföretag för på plats- eller distansarbete. Sammantaget utgör detta en spännande produktportfölj som på ett perfekt sätt kompletterar Sharps nuvarande sortiment kontors- och affärslösningar. 

I oktober 2018 förvärvade Sharp Corporation 80,1 procent av Toshibas datorverksamhet, då känd under namnet Toshiba Client Solutions. I samband med övergången från Toshiba till Sharp registrerades varumärket dynabook i april 2019. Förvärvet omfattade inte enbart varumärket, utan även personal, Toshibas dåvarande designcenter, tillverkningsanläggningar och lokala kontor. 

I augusti 2020 förvärvade Sharp resterande 19,9 procent av aktierna, vilket gjorde dynabook till ett helägt dotterbolag till Sharp.

1985 lanserade Toshiba världens första bärbara dator för företagsbruk, och var först i världen även med inbyggd hårddisk, CD-enhet samt färgskärm hos bärbara datorer – något som är vardagsmat hos dagens bärbara utrustningar.

Samgåendet bygger på Toshibas 35-åriga arv inom bärbar datorutrustning plus Sharps teknik och breda utbud av digitala kontorslösningar. Samtidigt förstärker det Foxconns ansenliga upphandlings- och tillverkningskunskaper; bolaget som är ägare av såväl dynabook som Sharp.

Även om dynabook är relativt okänt utanför Japan är det ett globalt varumärke som inser värdet av kunskaperna och erfarenheterna i sitt Toshiba-arv. I linje med detta fortsätter företaget att vara en mobilfokuserad verksamhet som levererar innovativa produkter, tekniker och funktioner samt tillförlitliga lösningar av hög kvalitet.

dynabook-sortimentet med bärbara datorer omfattar tre specifika serier: Portégé, Tecra och Satellite Pro. Dessutom marknadsförs en serie innovativa produkter inom edge computing och Assisted Reality.


dynabook för mobilt arbete

dynabook Portégé är den ultimata modellserien för företag. Dessa ultraportabla och kraftfulla modeller har mycket låg vikt, kan fås med eller utan pekskärm och är utvecklade främst med tanke på mobila, professionella användare.

Den lätta och starka konstruktionen inrymmer de senaste Intel Core vPro-processorna och kan fås med bildskärm från 12,5” till 15,6”. De är perfekta arbetsredskap oavsett om du är på resande fot, förflyttar dig mellan olika mötesrum eller om du behöver arbeta från en flygplatsvänthall.

 

dynabook för stationär användning

dynabook Tecra är en serie bärbara datorer specifikt avsedda för företag, och utgör en balanserad mix av kvalitet, prestanda och pris. De har allt som krävande professionella användare kan tänkas behöva.

Tecra-modellerna kan fås med bildskärm mellan 13,3” till 15,6” och har ett komplett utbud anslutningar. Det betyder kompromisslös produktivitet och en idealisk kombination av portabilitet och en stationär dators prestanda.

dynabook för produktivitet

dynabook Satellite Pro är basmodellerna för företagsanvändare, och kännetecknas av allroundbruk, goda prestanda och prisvärdhet. Modellerna har en 15,6”-skärm och utmärks av goda prestanda, hög tillförlitlighet och enkel användning.

Alla bärbara datorer från dynabook kan fås med en rad tillbehör som underlättar användningen, exempelvis dockningsstationer, väskor och fodral och resetangentbord.

 

dynaEdge från dynabook

dynabook handlar inte enbart om bärbara datorer; företaget erbjuder dessutom en rad innovativa och avancerade lösningar för specifika marknader. 

Mobillösningen med smarta glasögon (dynaEdge DE-100 för Windows 10) är utvecklad specifikt för storföretag som vill öka effektiviteten för personalen i frontlinjen. Det är en mobil edge computing-utrustning med höga prestanda som gör det möjligt för personalen på fältet och på resa att arbeta maximalt effektivt.

Om maximal säkerhet är ett krav så är dynabook Mobile Zero Client (dMZC) svaret. Denna modell innefattar avancerade innovationer och spjutspetsteknik i kombination med dynabooks oöverträffade kvalitet och tillförlitlighet.

dynabook är måhända ett nytt varumärke, men kombinationen Toshiba-expertis, innovationsamarbete och högst avancerad teknik är en perfekt mix för Sharp. Om du vill veta mer om hur dynabooks bärbara datorer och innovativa lösningar kan hjälpa ditt företag att frodas, växa och verka mobilt så tveka inte att kontakta oss.

Kontakta

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social