Kontakta oss

Tony vill ha roligt på jobbet

Tony Liljeqvist arbetar på Sharp i Alvik med pre- och aftersales av kassalösningar. Han tycker om att träffa vänner, gillar science fiction och vill ha roligt på jobbet.

Vad menar du med ”roligt på jobbet”?
-Jag vill ha kul, helt enkelt ha en rolig vardag, och jag har turen att fritt lägga upp arbetet och ingen dag är den andre lik. Idag ska jag till exempel installera nya kassasystem på två skärgårdsbåtar och det kan bli helt olika lösningar för att få allt att fungera. Att få vara ”on site” är helt nytt för mig och det är väldigt roligt och lärorikt.

Tony, hur har dina första tid varit på Sharp?
- Det har varit högt tempo och spännande med många kundkontakter. Jag tycker att det är väldigt roligt och stimulerande att vara ute hos kund. Tidigare var mitt fokus på teknik och lösningar men nu gäller det att verkligen förstå kundens behov och problem.

Vad har du lärt dig under den här tiden?
-Jag har fått erfarenhet av att verkligheten kan vara väldigt komplex och att varje kund kan behöva unika lösningar för sina behov. Jag har installerat kassasystem på turistbåtar som behöver kassasystem för både restaurangen/café och vid påstigning. Då gäller det att få en överblick på hur deras nätverk och strömförsörjning fungerar eftersom det bryts och ansluts under resans gång. Många restauranger har behovet att skriva ut bongar på olika platser i lokalen - i baren, i köket, kallskänken osv och då gäller det att begripa hur deras rutiner ser ut.

Vad är bra service för dig?
-Att lyckas leverera över förväntan och att kunna hålla deadlines är självklart. Jag har också lärt mig att inte lova för mycket, men hålla det jag lovar. Att leva upp till förväntningarna, lösa alla problem, ta ansvar och känna ägandeskap är viktigt för mig.

-Jag vill också hitta källan till problemet för att lära mig mer och för att jag är mycket tekniskt intresserad. Nu utvecklas tekniken så snabbt och jag tycker att det är lätt att halka efter.

-Jag är inte särskilt händig eller intresserad av snickra hemma men intresset av teknik har jag haft ända sen jag började spela tv-spel och ville förstå programmeringsspråk.

Vill du berätta lite om dig privat?
-Jag bor med min sambo Jazzmin och katten Nano i ett lummigt radhusområde i Tyresö. Både Jazzmin och jag har tidigare bott i lägenhet så det känns som att bo i ”villa light”. Huset är helt nytt och tomten sköter sig själv och de passar oss bra. Vi har ganska nyligen flyttat in och det enda som saknas är lite tavlor på väggarna.

-Jag är född i Farsta och åkte mycket skateboard som ung – favoriten var Björns Trädgård på Söder som nog hade stans första skatepool på den tiden. Jag har inte  brutit några ben men det blev många stukningar och vrickningar genom åren. Nu har jag lagt brädan på hyllan och blivit lite mer bekväm och mindre äventyrlig. Jag trivs med att umgås med Jazzmin och ta det lugnt.

-Science fiction är ett stort intresse och favoriten är förstås Star Wars som är en tidlös favorit och häftig än idag. Jag tycker om både medeltida och nutida science fiction, men ser mig inte som någon fanatiker.

-Både Jazzmin och jag gillar att vara ute i naturen och vi bor nära Tyresta nationalpark som vi gärna besöker. Jag tycker om stillheten och lugnet som finns där. Vi har också campat i fjällen med stormkök och tält några nätter. Vi reser gärna till Gotland och särskilt Visby som har både en häftig och mysig miljö.

Berätta om vad du gjorde innan du kom till Sharp.
-Jag kommer från Nets som hanterar kortbetalningar och har jobbat där i elva år. Jag började på kundtjänst och slutade som teknisk kund- och serviceansvarig mot större restaurang- och apotekskedjor.

Varför valde du Sharp?
-En yrkesskada jag har är att när jag går in i en butik alltid kollar vilken betallösning de använder. En dag såg jag en annons om tjänsten på Sharp, som jag kände till som ett starkt varumärke och välkänd hårdvarutillverkare, och ville gärna jobba ”på andra sidan”.

-Det är stimulerande att få arbeta med bra produkter och vi kan, till skillnad från många andra, erbjuda swishfunktion, QR-koder direkt till kunddisplay och inom snar framtid digitala kvitton. Vi har dessutom bra faktura- och orderhantering.

-Att gå från ett finansföretag till it-företag känns rätt och passar mig perfekt då jag fortsatt får ha många kundkontakter, vilket jag verkligen gillar.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social