Kontakta oss

Avancerad skärmteknik

Sharps ingenjörer arbetar ständigt med att skapa och förfina nya skärmtekniklösningar. Redan 2007 presenterade vi till exempel Advanced Super View (ASV) – en ny skärmteknik som hade världens högsta kontrast, bredaste betraktningsvinkel och snabbaste responstider.

Detta var bara en av många milstolpar i vår outtröttliga strävan att utveckla allt mer sofistikerad ny teknik. Här är några flera:

Ny teknik för plattskärmar

År 2012 var Sharp det första företaget att börja tillverka LCD-paneler med indium-gallium-zink-oxid (IGZO). Detta genombrott inom skärmteknik ger ultrahög definition och ljusstyrka med exceptionell energieffektivitet. Idag används denna "nya teknik" rutinmässigt i många olika skärmar med flytande kristaller.

Den senaste UV2A-tekniken

En av våra innovationer inom skärmteknik är UV2A. Denna teknik är idealisk för storformatsskärmar, och här kombineras ett antal egenutvecklade material för exceptionellt hög kontrast och den effektivaste användningen av bakgrundsbelysning någonsin. Resultatet är ljusa, levande färger och superb bildupplösning, tillsammans med ovanligt låg energiförbrukning – allt du behöver från Sharps senaste skärmteknik.

Banbrytande ny teknik för interaktiva skärmar

Historiskt sett har det varit svårt att tillverka stora pekskärmar därför att den mest tillgängliga tekniken, IR, gjorde skärmen större och var känslig för miljöförhållanden. Sharp hade en annan approach och fick ett genombrott med Projected Capacitive Touch-teknik och en avancerad styrenhet för snabbare samplingsmetoder med vår eleganta, miljötoleranta och interaktiva 80” BIG PAD-plattskärm.

Den här senaste pekskärmstekniken reducerar mängden "brus" till en bråkdel av vad som annars kan förväntas, vilket resulterar i dramatiskt förbättrad pekprecision, naturliga skrivegenskaper och nästan total eliminering av tidsfördröjning och felaktiga inmatningar.