Kontakta oss

Sophie drog upp en bjässe på 250 kg

Mina nya kollegor har bra energi, är vänliga, öppna och sociala människor. Jag är själv glad, sprallig och framåt och kände direkt att jag fick en jättebra start.

Sophie Karlsson - hur har dina första veckor varit?

-Jättekul! På en tidigare arbetsplats fick jag en telefon, en dator och sen fick jag läsa in mig om företaget på intranätet i två veckor. Här var det rivstart med gedigen introduktion, presentationsrundor i de team jag kommer att jobba i och jag följde med på ett kundbesök redan på dag två. Mina nya kollegor har bra energi, är vänliga, öppna och sociala människor. Jag är själv glad, sprallig och framåt och kände direkt att jag fick en jättebra start.

Jag kommer tidigare från Atea där jag jobbade i sju år som nationell specialistsäljare med fokus att sälja serviceavtal och erbjuda proaktiva tjänster inom it. Här är min roll något helt annat då jag få erbjuda kunderna IT-lösningar i ett bredare perspektiv för att utveckla kundernas verksamheter. Det känns befriande att komma som ny och kunna se med fräscha ögon hur vi kan hjälpa både befintliga och nya kunder med helhetslösningar.

Varför valde du Sharp?

-Jag vill ha en ny utmaning på ett stort globalt företag. Jag brinner för försäljning och Sharp blev ett givet val och har, som jag ser det, en stor utvecklingspotential. Det finns ett härligt internt driv och högt temp – inte bara att man pratar -  utan också att man kan genomföra nya idéer. Det är absolut ett mervärde för mig som anställd. Mitt intryck är att det finns stor kompetens och jag är säker på, om vi delar med oss av erfarenheter och goda exempel mellan olika yrkesroller, kan vi tillsammans bredda vårt utbud mot både befintliga och nya kunder.

Pappa är en inspiration

-I slutet av nian var jag riktigt skoltrött. Min pappa var då resande försäljare av truckar på Linde och tyckte att det var bättre att jag följde med honom på jobbet än att jag vara hemma och skolkade från skolan. Jag tyckte det var otroligt roligt med kundbesök. Jag lärde mig hur viktigt det är att bygga relationer och för att lyckas måste jag kunna både ge och få förtroenden. Pappa har verkligen fungerat som en mentor och förebild och jag kan än i dag använda honom som bollplank när jag behöver.

Under gymnasiet kunde jag både praktisera och jobba på Linde och sen började jag jobba med tippcontainrar och avfallsbehållare, så jag har lång erfarenhet av att jobba med försäljning och marknadsföring i mansdominerade branscher.

Varför började du med IT?

-Jag tycker IT är spännande! Det tar aldrig slut och är under ständig utveckling. Först tänkte jag att det är för svårt och för tekniskt och bara för nördiga gubbar, sen tänkte jag att min erfarenheter av truckar och containrar och min passion för försäljning är en bra grund.

IT-branschen är fortfarande en mansdominerad bransch och jag ser så klart att vi blir fler kvinnor i alla roller, men främst på sälj- och tekniksidan där vi möter kunderna. IT är idag så mycket mer än bara tekniska begrepp, hårdvara och komplexa konfigurationer. Det är något som påverkar alla genom digitalisering, effektivisering och automatisering, vilket gör det till en rolig bransch.

​​​​​​​God mat, yoga och dans

-Jag är född och uppvuxen i Örebro i en modern storfamilj och jag har många nära vänner som jag umgås och resor tillsammans med. Min dröm är att öppna yogacenter i Costa Rica eller på Bali. Jag älskar värmen, naturen och är definitiv ingen vintersportare, däremot har jag testat djuphavsfiske vilket var riktigt roligt. Jag har faktiskt fångat en tonfisk på 250 kg utanför Mallorca. Jag satt i en sele på båten och slet i fyra timmar för att få upp bjässen men det var en fantastisk känsla.

När jag reser tycker jag om att träffa lokalbefolkningen, det är berikande att möta olika människor och jag är inte rädd för nya kontakter. På Aruba fick jag uppleva gatufester och spontandans och jag som älskar latinodanser som salsa och bachata fick verkligen minnen för livet.

Så jag är både en partypinga och yogi. Jag tycker att jag hittat balansen genom yoga och att äta medvetet hälsosamt. Jag älskar italiensk, asiatisk och mexikansk mat och min favoriträtt är palak paneer – en indisk vegetarisk rätt med ost och spenat – en rätt jag skulle kunna äta fem dagar i veckan. Jag utbildar mig till kundalinyogalärare just nu. Genom yogan har jag hittat en trygghet till mig själv och det har varit bra för mitt välmående. Det är ett bra sätt att balansera intryck från alla social media, att alltid vara tillgänglig och på språng. Det blev en positiv överraskning för mig att yogan kan påverka så mycket.

Hur vill du jobba?

-För mig fungerar en bra säljprocess på samma sätt som jag bygger relationer privat med vänner. Det handlar om förtroende och relation. Jag vill bygga långsiktiga relationer med mina kunder där förtroende är bottenplattan, det leder oftast till fler affärer. När tilliten mellan säljare och kunden är satt kommer oftast en transparens som gör att jag som säljare kan ringa in och identifiera andra behov som kunden har och på så sätt hjälpa kunden till rätt beslut även där.

Kontakt

SOPHIE KARLSSON
Sales Specialist IT
sophie.karlsson@sharp.eu

Social