Kontakta oss

Små innovationer för Sharps multifunktionssystem som underlättar kontorsarbetet

London, 08.06.2016

Innovation kan anta många skepnader. Nedan går vi igenom några verkligt värdefulla funktioner som du kanske inte uppmärksammar förrän du börjar använda ditt Sharp-multifunktionssystem, men som du inte kommer att vilja vara utan.

Sharp har sedan hundra år tillbaka ett grundmurat rykte om teknikinnovation. Innovation finns i Sharps DNA – alltsedan de första årens tillverkning av pennan Ever-Sharp till den nuvarande ambitionen att få företag att utnyttja information på ett helt nytt sätt via tekniklösningar.

Det är emellertid inte tvunget att innovation innebär radikal förändring. Exempelvis har Sharps senaste multifunktionssystem en mängd funktioner, stora såväl som små, och vissa av dem kanske du inte uppmärksammar förrän du börjar använda dem.

Sharp MX-4070N, MX-3570N och MX-3070N innehåller alldagliga innovationer som gör många kontorsuppgifter lite smidigare; läs mer nedan.

Sharp-skrivare: Klammerlös häftning

Sharps nya skrivarserie har olika häftningsmetoder. Manuell häftning är en praktisk funktion som innebär att du sätter in dokumentet i ett spår i efterbehandlaren för att häfta det. Den kan användas i många situationer, till exempel för att häfta separerade kopieoriginal på nytt.

När du tänker på häftning föreställer du dig förmodligen en liten metallklammer som fäster samman arken. Det finns ett bättre sätt, som gör att du inte behöver köpa och förvara häftklammer.

Klammerlös häftning är ett smart efterbehandlingsalternativ som kan väljas i skrivardrivrutinen eller på multifunktionssystemets skärm. Funktionen pressar samman arkens hörn med hjälp av sågtandade metalltänder. Upp till fem ark kan häftas samman på detta sätt, vilket gör funktionen till ett utmärkt alternativ för små dokument.

Sharp-skrivare: Office-direktutskrift

Office-direktutskrift är en genial innovation som möjliggör snabb utskrift direkt från multifunktionssystemet via ett USB-minne anslutet till dess USB-port. Tidigare modeller var begränsade till TIFF-, JPEG- och PDF-filer, men med de nya modellerna i MX-serien kan du även skriva ut MS Office-dokument såsom Excel-, Word- och PowerPoint-filer oavsett dokumentinnehåll.

Detta är en verkligt bekväm och praktisk funktion, och du behöver inte ens logga in. Du kan komma in på kontoret och direkt ansluta USB-minnet till multifunktionssystemets USB-port. En skärm visas automatiskt på maskinens pekskärm med miniatyrer av filerna på USB-minnet så att du enkelt kan välja de dokument du vill skriva ut.

Sharp-skrivare: Engångsinloggning till det publika molnet

Med den nya generationen Sharp-skrivare har du tillgång till publika molntjänster såsom Google Drive, Microsoft OneDrive och SharePoint.

Första gången du använder tjänsten måste du ange lösenordet till dina molntjänstkonton, men därefter kan du använda dina inloggningsuppgifter i form av avläsningskort eller annan typ av autentisering. När du väljer önskad molntjänst ansluter multifunktionssystemet direkt till ditt konto utan att du behöver logga in igen.

Engångsinloggningen ger dig omedelbar tillgång till molntjänsten vilket underlättar snabbt samarbete med dina kolleger. Detta är en funktion som kunderna har efterfrågat, och som Sharp därefter har implementerat.

En person kan därmed arbeta med ett dokument och spara det i en delad molnarea, varefter någon annan kan hämta det via multifunktionssystemet och skriva ut det. Den senare kan i sin tur göra kommentarer på det utskrivna dokumentet, scanna det och spara det igen i samma molnkonto. På så sätt kan kolleger samarbeta smidigt och snabbt.

Sharp-skrivare: Säker utskrift

När du vill skriva ut ett dokument från din dator väljer du normalt en skrivare i nätverket och går sedan till skrivaren för att hämta utskriften. Detta kan fungera problemfritt, men ibland står redan ett par av dina kolleger i kö när du kommer till skrivaren. Du har då två valmöjligheter: vänta tålmodigt på din tur, eller återvända till datorn, avbryta utskriftsjobbet och välja en annan skrivare i nätverket.

Ett bättre alternativ är att använda Sharps funktion för säker utskrift. Utskriftsjobb som skickas från datorn lagras på det huvudsakliga multifunktionssystem som du kan skriva ut med. Om detta är upptaget kan du istället gå till ett annat multifunktionssystem, autentisera dig och skriva ut dokumentet därifrån utan att behöva gå tillbaka till din dator*. Säker utskrift är en standardfunktion hos modellerna i den nya MX-serien med A3-färgmultifunktionssystem och är en helt kostnadsfri funktion som gör att du inte behöver investera i en utskriftsserver för dokumentlagring.

*Upp till fem anslutna enheter

Sharp-skrivare: Utskrift från mobilen

I takt med att världen blir alltmer mobil skickas och mottas många av de dokument vi hanterar via våra surfplattor, bärbara datorer eller mobiltelefoner. Sharps nya generation skrivare har Wi-Fi-anslutning som standard. Det gör att du kan använda en mobil enhet för att ta emot scannade dokument eller skriva ut dokument via vår kraftfulla utskriftsapp Sharpdesk Mobile printing app.

Det finns ytterligare möjligheter att arbeta på det sätt du föredrar då dessa enheter har stöd även för Google Cloud PrintMopria och Android-utskrift för utskrift från din mobila enhet via Internet.

Sharp-skrivare: Snabb, automatisk aktivering

Med rörelsedetektorn som är inbyggd i vår nya serie med avancerade multifunktionssystem är systemet driftklart när du behöver använda det. Rörelsedetektorn som är placerad på multifunktionssystemets front registrerar när en person närmar sig och aktiverar automatiskt systemet. Detta ger kortare väntetid och du kan snabbare utföra ditt kopierings- eller scanningjobb.

Som du kan se strävar Sharp efter att göra arbetsplatsen betydligt effektivare. Mer information om Sharps multifunktionssystem och hur innovation kan hjälpa ditt företag finns på webbsidan Dokumentlösningar.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social