Kontakta oss

Skydda utskrivna dokument med Sharps lösningar för optimerad utskrift

Om du arbetar med konfidentiell information vill du inte att den ska lämnas obevakad och vara tillgänglig för vem som helst. Detta inkluderar skrivarens utmatningsfack. Därför har Sharps optimerade mjukvarulösningar en funktion för säker utskrift.

På mindre kontor med en delad skrivare brukar personalen vanligtvis klicka på utskriftsknappen och, om jobbet inte är brådskande, hämta utskriften lite senare. Under tiden ligger den utskrivna informationen, som kan vara konfidentiell, där och kan ses av andra.

Det är vanligt att dokument lämnas obevakade. I en undersökning som Sharp nyligen genomförde med 6 000 europeiska kontorsarbetare uppgav 55 procent att deras kolleger lämnar utskrivna dokument i skrivarens utmatningsfack.

Om du skriver ut något som du inte vill att andra ska se på en delad skrivare är ditt enda alternativ att klicka på utskriftsknappen och rusa till skrivaren – som kanske finnas på ett annat våningsplan – och se till att utskriften inte fångas upp av någon annan.

Tack vare Sharps lösningar för optimerad utskrift finns det ett enklare sätt. Vi har sammanställt ett antal funktioner som möjliggör säker utskrift, och som hjälper dig och ditt företag att utnyttja skrivarna i en säkrare miljö.

Med säker utskrift (Follow Me-utskrift) lagras utskriftsjobbet på en server (serverbaserad säker utskrift) eller användarens dator (serverlös säker utskrift) tills du trycker på en knapp på en av de anslutna skrivarna.

Så här fungerar det:

1. Klicka på utskriftsknappen på datorn.

2. Gå till valfritt multifunktionssystem; det kan vara ett som finns på ditt våningsplan eller, om detta är upptaget, på ett annat våningsplan.

3. Logga in med ditt användarnamn och lösenord, kort/bricka eller ID-kort.

4. Välj om du vill skriva ut ett eller alla dokument, lämna kvar vissa för senare utskrift, arkivera dem med dokumentarkiveringsfunktionen eller radera dokumenten om du inte vill skriva ut dem. Alla dessa funktioner är tillgängliga på multifunktionssystemet.

Vid inloggning låses även kopierings- och scanningfunktionerna upp och du får med en knapptryckning tillgång till alla installerade Sharp OSA-mjukvaror (Open Systems Architecture) som är kompatibla med engångsinloggning.

Denna smidiga nätverksautentisering garanterar att din känsliga information inte hamnar i obehöriga händer och att och kundinformationen förblir konfidentiell.

Sharps optimerade utskriftslösningar är en samling lösningar som kan skräddarsys efter verksamhetens behov. Utöver bättre säkerhet kan vi därmed även erbjuda mjukvaror som förbättrar effektiviteten och minskar driftkostnaderna.

Vi kan även erbjuda en rapportfunktion som åskådliggör hur företagets multifunktionssystem används. Om du exempelvis upptäcker att ett multifunktionssystem används mindre än de övriga så vill du kanske flytta det till en plats där det behövs bättre, eller minska antalet enheter och på så sätt minska företagets kostnader.

Dessa statistik- och rapportfunktioner för multifunktionssystemens användning kan även bidra till att förbättra företagets säkerhetspolicy, samt ge information om pappersförbrukningen på olika avdelningar. När du har konkret information om detta har du möjlighet att debitera dessa avdelningar, eller dina kunder, för pappersförbrukningen.

När säkerheten är viktig, använd Sharps lösningar för optimerad utskrift för att säkerställa att dokument hanteras säkert och enligt gällande regelverk. Kontakta oss gärna för mer information.

 

 

Kontakta oss

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Directorstefan.logdberg@sharp.eu

Social