Kontakta oss

Sky Sports använder Sharps BIG PAD som innovativ "taktiktavla"

Sharp tillkännagav idag att företagets prisbelönta BIG PAD PN-70TW3 används av TV-kanalen Sky för sitt flaggskeppsprogram med fotbollsanalys på Sky Sports – Monday Night Football.

Sky Sports var redan sedan många år förespråkare för pekskärmar när företaget började leta efter en ny interaktiv pekskärm i storformat för sitt välkända inslag "Tactics Table" i TV-programmet Monday Night Football. Man vände sig till Broadcast & Production Services (BPS); en ledande leverantör av radio- och TV-utsändningsutrustning och ljudutrustning.

Med hjälp av taktiktavlan kan Sky Sports fotbollsexperter digitalt återskapa viktiga moment i spelet och använda grafiska komponenter på skärmen för att illustrera olika taktikscenarier som ett fotbollslag kan tillämpa i specifika situationer. Sky Sports begärde att BPS skulle presentera och leverera en pekskärmslösning som uppfyllde företagets alla krav: skärmen måste vara så tillförlitlig och robust att den tål regelmässiga transporter, kan installeras i form av ett bord, har högkvalitativ bildåtergivning och hög upplösning samt ett brett färgtemperaturintervall.

Efter granskning av flera olika alternativ valdes Sharp BIG PAD som den bästa lösningen för Sky Sports-teamets behov. Skärmen har sedan dess visat sig ovärderlig vid produktion av programmen Monday Night Football och Friday Night Football.

 - Vi har i hög grad utnyttjat teknik i de här TV-programmen, och våra Sharp BIG PAD‑skärmar har visat sig vara synnerligen tillförlitliga och stabila, vilket är nödvändigt för att ingenting ska gå fel med de system och produkter vi använder när vi producerar en liveshow, säger Brian Naylor, teknikchef vid Sky Sports.

- Sky har varit en förespråkare för interaktiva skärmar ända sedan tekniken introducerades, och vi har kommit ganska långt sedan de allra första modellerna. För teamen bakom Monday Night Football och Friday Night Football handlar allting om att man ska kunna göra sin matchanalys och förmedla sina tankar till tittarna på ett innovativt och engagerande sätt med hjälp av pekskärmstekniken. Tekniken får därför inte vara för svårhanterlig utan måste vara relativt intuitiv och okomplicerad att använda. Om man måste fördjupa sig i tråkiga menyer riskerar man att tittarna tröttnar.

Med BIG PAD-skärmens snabba respons och intuitiva 10-punkters multi-touch-teknik via IR kan programledaren och produktionsteamet enkelt och snabbt åstadkomma rafflande matchanalyser både före och omedelbart efter en stormatch.

Sky Sports-teamet uppgraderade från sin befintliga pekskärm till Sharps senaste modell BIG PAD
PN-70TW3 som bygger vidare på Sharps arv av banbrytande interaktiva skärmar. 70"-skärmen har minimal fördröjning och gör det möjligt att skriva och rita på ett mycket naturligt sätt som i hög grad påminner om användningen av en smartphone eller surfplatta. BIG PAD-skärmen är också smidig att hantera tack vare de inbyggda bärhandtagen, vilket är extremt värdefullt vid produktion av TV-program då utrustning ofta behöver flyttas omkring.

Naylor fortsätter: - Vi har fyra sådana här skärmar på Sky som regelmässigt flyttas runt mellan olika studior. Så det faktum att skärmen är robust, inte alltför tung och dessutom försedd med bärhandtag på sidorna är speciellt praktiskt. Vi tog nyligen med oss den BIG PAD-skärm som vi använder för Tactics Table från London till Liverpool för att filma ett Monday Night Football-avsnitt, vilket inte skulle ha varit lika enkelt med vissa andra skärmar.

- Vid livesändningar är det helt avgörande att tekniken är både tillförlitlig och robust nog att tåla en studiomiljö. Vi är stolta över att kunna förse Sky Sports-teamet med pekskärmar som de vet att de kan lita på och som hjälper dem att producera några av våra populäraste fotbollsanalysprogram, säger Stuart Sykes, vd vid Sharp UK.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social