Kontakta oss

Sharp demonstrerar 8K-skärm och AIoT Smart Home vid CEATEC Japan 2016

Sharp är stolt över att presentera "IoT by Sharp – A New Way of Living" (IoT från Sharp – Ett nytt sätt att leva) vid CEATEC Japan 2016; den årliga mässan med teknik inom CPS (Cyber-Physical Systems) och IoT (Internet of Things). Upptäck nedan vad framtiden har i beredskap...

CEATEC Japan 2016 är den årliga mässan med teknik inom CPS (Cyber-Physical Systems) och IoT (Internet of Things). 2016 ägde den rum vid Makuhari Messe kongresscentrum i Chiba City, Chiba Prefecture.

Sharp har en mässmonter  med temat "IoT by Sharp – A New Way of Living". Fokus ligger på Sharps tillämpning av AioT, en fusion av AI (Artificial Intelligence) och IoT för en rad elektroniska produkter.

Mässan är dessutom ett utmärkt tillfälle att stifta bekantskap med Sharps övriga innovationer.

(AIoT Pana Wireless Adapter)

Genom att integrera artificiell intelligens med elektronisk utrustning kan användarens preferenser och livsstil övervakas. Utrustningen kan anpassa sig och föreslå nya arbetssätt och möjliggör därmed en mer personlig användarupplevelse.

(Cocoro + (Plus) AIoT produkter)

Nästa utvecklingssteg i skärmteknik är skärmar med 8K-upplösning – 16 gånger högre än Full HD – som kan återge extremt fina detaljer. Sharp LV-85001-skärmen i mässmontern är ansluten till en dator som visar besökarna video i 8K-upplösning med mycket hög pixeltäthet.

(AIoT smarta hem med 3 x 3 skärmar plus 360°-skärm)

Sharp visar också upp sina unika FFD-skärmar (Free-Form Display) baserade på IGZO‑teknik. Skärmarna är uppbyggda av artificiellt tillverkade transparenta halvledare bestående av kristallinsk oxid. Den revolutionerande IGZO-tekniken är baserad på indium, gallium, zink och syre, och öppnar dörren till en mängd nya möjligheter i människors liv.

(AIoT-lösning för företag)

På mässan presenteras dessutom RoBoHon; Sharps mobila robottelefon som lanserades i
mars 2016. Denna innovation inom robotteknik och vår uppkopplade värld har vidareutvecklats med flera nya tillämpningar för företagsanvändning, speciellt för de som arbetar med robotar inom servicesektorn.

Även om Sharps produkter på mässan är inriktade på marknaden för konsumentelektronik kan de enkelt anpassas för framtidens kontor, till exempel för ännu mer intuitiva multifunktionssystem och videobaserade samarbetslösningar.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social