Kontakta oss

Köln-Bonns flygplats väljer Sharps videovägg PN-V602

Med hög ljusstyrka och Ultra HD-upplösning är Sharps videoväggsskärm PN-V602 en idealisk digital skärmlösning för Köln-Bonns flygplats.

När Köln-Bonns flygplats behövde uppdatera sina skärmar för passagerarinformation och reklamtavlor ställdes Ben Hur, företaget som valts för att leverera och installera de nya skärmarna, inför två stora utmaningar.

Först och främst skulle skärmarna kunna hantera den mycket starka belysningen i flygplatsens hallar och hantera innehåll som var anpassat till det starka omgivningsljuset.­

För det andra var allt innehåll i Ultra HD-upplösning (4K) för att vara lättläst på alla avstånd.­ Beroende på skärmarnas placering kan läsavståndet i viss fall vara så kort som två meter. En skärm med lägre upplösning skulle därmed göra innehållet svårläst på korta avstånd.­

Skärmar med LED-teknik, som normalt används för digitala videoväggar, var därför uteslutna på grund av deras maximala upplösning på 1 190 x 703 pixlar.

Ben Hur är en oberoende systemleverantör som är välkänd för att utveckla, designa och implementera innovativa lösningar för digitala medier.­ Företagets personal är experter på att välja rätt teknik och utrustning åt kunderna.

Eftersom LED-skärmar var uteslutna valde Ben Hur att skapa en videoväggslösning bestående av tre stående Sharp PN-V602-skärmar. Detta skulle ge en upplösning på 2 304 x 1 366 pixlar, vilket mer än väl skulle uppfylla kravet på Ultra HD-innehåll plus det starka omgivningsljuset.­

Sharps digitala reklamskyltar för alla områden

Sharp PN-V602 har en ultrasmal ram vilket ger minimala bildskarvar när flera skärmar placeras intill varandra i en videovägg. Skärmen har dessutom ett högkvalitativt utseende som är passande på en flygplats.

Även om flygplatsen bara behövde tre skärmar i rad för det aktuella behovet, är det möjligt att koppla samman upp till 25 (fem skärmar horisontellt och fem skärmar vertikalt) Sharp PN-V602-skärmar för en extraordinär upplevelse.

Utöver att skärmarna är mycket ljusstarka och lättlästa på alla avstånd är de mycket tillförlitliga, till och med vid användning dygnet runt. Sharp uppskattar livslängden till minst 50 000 drifttimmar.

Det lyckade resultatet har lett till att Sharp PN-V602-skärmar nu återfinns överallt på flygplatsen i många olika konfigurationer. Stephan Merkens, reklamchef vid Bonn Airport, kommenterar lösningen:
 - Resenärerna på flygplatsen uppskattar speciellt Sharp-skärmarnas tillförlitlighet, till och med där det naturliga ljuset ger ett starkt omgivningsljus.

Resultat

Köln-Bonns flygplats har nu använt 36 Sharp PN-V602-skärmar under mer än två år. Under denna tid har inga fel eller avbrott inträffat, vilket bekräftar installationens och skärmarnas höga driftsäkerhet.

Installation av digitala skärmar ger stora fördelar för alla. Till skillnad från affischtavlor är den digitala skärmens stora fördel att innehållet kan förändras kontinuerligt, och snabbt uppdateras utan några fysiska ingripanden eller åtgärder.­ Detta är naturligtvis något som sparar avsevärt med både tid och pengar.

Om du vill ha mer information om Sharp Visual Solutions och hur vi kan hjälpa dig att förbättra dina digitala skyltlösningar, kontakta oss för en demonstration.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social