Kontakta oss

Sharps monter på ISE-mässan 2019

ISE 2019 var ett viktigt evenemang för Sharp Europe. Under mässan lanserade vi vår första interaktiva Windows collaboration display, en 4K-samarbetsskärm anpassad till Microsofts specifikationer. Dessutom lanserade vi en andra generations 8K-skärm, digitala reklamskyltar och interaktiva 4K‑skärmar. Nedan följer en presentation av vår monter på mässan och av de produkter som vi kommer att lansera inom kort.

 

Sharp Europe var en av deltagarna i 2019 års upplaga av mässan Integrated Systems Europe (ISE). Vår monter var indelad i olika zoner där vi visade hur våra visuella lösningar kan förändra förutsättningarna på kontor, i klassrum och butiker.

 

Samarbete

Under ISE kunde våra europeiska kunder för första gången uppleva vår nya 4K-samarbetsskärm Windows collaboration display, som tagits fram med Microsofts specifikationer i åtanke. Nästa generations interaktiva skärmar har utformats för att stödja och förbättra arbete i grupp, genom att kombinera Sharps prisbelönta touchteknik med sensorer för smartare arbetsutrymmen.

 

 

Vid regelbundna live-demonstrationer visade vi hur Windows collaboration display kan göra möten mer produktiva och samarbetsinriktade. Denna 70-tumsskärm har optimerats för att låta alla mötesdeltagare använda Microsoft 365. USB-C-portar och trådlös uppkoppling gör det snabbt och enkelt att ansluta sig till skärmen, så att möten snabbt kan komma igång och pauser mellan presentationer blir så korta som möjligt.

Under ISE 2019 lanserade vi även våra nya interaktiva BIG PAD-skärmar för kontorsmiljö. I Sharps nya BIG PAD TH1-serie erbjuds för närvarande tre modeller: 85-, 75- och 65-tumsskärmar, alla med interaktiva 4K Ultra HD-skärmar (3 840 x 2 160 pixlar) med 20-punkters touchfunktion. Skärmarna är kompatibla med den senaste InGlass-tekniken, som efterliknar upplevelsen av att skriva med penna på papper. I den inbyggda Android-PC:n finns en whiteboardapplikation, och det går enkelt att ansluta trådlöst till andra enheter.

 

Innovation

I innovationszonen visade vi upp vårt nya 8K-ekosystem, bland annat vår professionella 8K-videokamera 8C‑B60A (60), som kombinerar videoinspelning, uppspelning och livesändning i en enda enhet.

I vår monter visade vi hur konstnären Andrea Jackova gör sina färgglada kroppsmålningar, både som livefilm och som uppspelning av redan inspelat material. Filmerna visades på 80-tums 8K-skärmen 8M‑B80AX1E – en andra generationens 8K-skärm som imponerade på besökarna med sin fantastiska bildkvalitet.

 

Vi visade också upp en prototyp till en kompakt 8K-videokamera, som kommer att göra 8K-tekniken tillgänglig för flera. Denna kompakta kamera har ett Micro Four Thirds-stativ och en CMOS-sensor som ger 8K-upplösning vid 30 bilder per sekund, med en H.265-kodek.

 

I innovationszonen höll även Sharps partner Demodern en VR-demonstration med Sharps nya 86-tums 4K-skärm PN-HW861. I vårt interaktiva VR-showroom, som designats för IKEA, kunde besökarna möblera ett virtuellt rum i realtid.

 

Lärande

I lärandezonen i Sharps monter på ISE 2019 lades tonvikten på interaktiva lösningar för alla utbildningsnivåer, från funktioner för de tidiga skolåren till de senaste interaktiva BIG PAD-skärmarna för högskola och universitet.

 

Vi visade upp vår nya Sharp BIG PAD HC1-serie, med tre skärmar i olika storlek: 70, 75 och 86 tum. Varje panel består av  4K-skärmar med Ultra HD-upplösning (3 840 x 2 160 pixlar) med flera uppkopplingsalternativ, bl.a. USB och HDMI, samt en inbyggd whiteboardfunktion. Tack vare 4K‑upplösningen och Sharps touchteknik kan användarna läsa i hög upplösning och skriva enkelt och exakt med den mycket känsliga pennan, som ger en "penna på papper"-känsla.

Under ISE slöt sig Sharp samman med Quizdom för att visa upp inlärningsplattformen Oktopus, med över 70 ämnesspecifika verktyg som hjälper lärare i undervisningen. Paul Clarke, universitetslektor och digital konstnär, fanns på plats för att ge tips och berätta om olika sätt att använda interaktiva skärmar i undervisningen.

 

Marknadsföring

I marknadsföringszonen presenterade vi våra senaste produkter, tjänster och applikationer som kan förbättra butiksupplevelsen. Vi visade bland annat olika modeller från våra nya 4K-serier.

4K-modellerna Ultra-HD PN-HB och PN-HM är digitala skyltar i stort format som finns i tre olika storlekar, från 65 till 85 tum. De kan installeras med bildriktningen porträtt eller landskap, eller liggande, och stöder ett stort antal partnerapplikationer via den inbyggda Android 7.1 SoC-kretsen och en Mini‑OPS-funktion.

 

De kommersiella 4K-skärmarna i serien Ultra-HD PN-HW kommer att finnas i sex storlekar, från 43 tum upp till 86 tum. De har en inbyggd USB-mediespelare så att du enkelt kan visa det innehåll du vill på din digitala reklamskärm.

Sharps programvarupartner Cenareo skötte monterns digitala skyltningsinnehåll och höll dessutom live‑demonstationer av programvara för ansiktsigenkänning.

Vår programvarupartner Videro visade också upp sina programvaruplattformar på de nya PN-HB- och PN-HM-modellerna, och visade hur innehåll och skärmar kan kontrolleras från mobila enheter.


Alla skärmar som visades på ISE 2019 kommer att lanseras i år. Om du missade ISE 2019 och vill veta mer om hur våra nya visuella lösningar kan hjälpa ditt företag eller din skola kan du kontakta oss för en demonstration.

 

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social