Kontakta oss

RoBoHoN: Ett robotäventyr. Allt du behöver veta.

RoBoHoN är den lilla, portabla robotliknande telefonen späckad med avancerade funktioner som har väckt ett stort intresse online. Nedan går vi igenom hur en framtid präglad av robotteknik kan te sig.

Innovation finns i Sharps DNA. Våra uppfinningar har antagit många former och storlekar, men någonting så gulligt som RoBoHoN, den lilla, portabla robotliknande telefonen, har vi aldrig tidigare framställt. Trots det lekfulla yttre har telefonen en mängd tekniska lösningar och avancerade funktioner, och väcker stor uppmärksamhet online.

RoBoHoN är en humanoidliknande robot, 19,5 cm hög, som kan gå på sina två ben. Även om den är designad utifrån ett konsumentorienterat fokus så skulle många av dess tekniska lösningar utan vidare fungera i en kontorsmiljö.

Här är de viktigaste fakta om RoBoHoN:

Fakta 1: RoBoHoN har utvecklats i samarbete med Tomotaka Takahashi, projektanknuten docent vid Research Centre for Advanced Science and Technology vid Tokyos universitet och vd för robotutvecklingsföretaget Robo Garage Co. Ltd.

Fakta 2: RoBoHoN är antagligen världens första robot- och mobiltelefonhybrid. Utöver grundläggande telefonfunktioner har den stöd för LTE och 3G (endast Japan) och därmed även för e-post och andra onlinetjänster såsom molnlagring.

Fakta 3: Telefonen är baserad på operativsystemet Android 5.0 och styrs via en 5 cm pekskärm. Telefonen har en 1,2 GHz fyrkärnig Qualcomm Snapdragon 400‑processor med 2 GB minne, vilket gör telefonen snabb och responsiv.

Fakta 4: Utöver telefonfunktionerna är RoBoHoN även konstruerad för inlärning. Ju mer du använder robottelefonen, desto mer lär den sig om dig och hur du använder telefonen och dess funktioner. Hittills är mjukvara för ansiktsigenkänning och röstigenkänning inbyggd i RoBoHoN.

Fakta 5: RoBoHoN har även inbyggd röstdetektering, vilket gör att den kan identifiera var i rummet du befinner dig och förflytta sig till dig, istället för att du ständigt ska behöva undra var du har lagt telefonen.

Fakta 6: För att kunna navigera har RoBoHoN nio olika givare inbyggda. Med treaxlade accelerometrar, treaxlade geo-magnetometrar, treaxlat gyroskop samt ljusavkännare kan roboten utan problem orientera sig i omgivningen, gå omkring och hålla reda på sin position.

Fakta 7: Telefonen är dessutom konstruerad så att den kan vidareutvecklas via RoBoHoN-butiken. Här finns dedikerade appar som ger RoBoHoN nya funktioner och tjänster.

Fakta 8: RoBoHoN kan användas för presentationer tack vare en inbyggd HD-projektor som kan visa bilder och video med 1280 x 720 pixlars upplösning. Detta gör den idealisk för visning av foton och video – precis som en annan berömd robot från en galax långt från oss kan göra.

Fakta 9: För tillfället finns RoBoHoN tillgänglig bara i Japan, och den kan användas endast i Japan.

Fakta 10: Om du vill veta mer om detta underverk i miniatyr, titta på vår video:

 

Här finns mer information om RoBoHoN

Kontakta oss

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

 

Social