Kontakta oss

”Panikutskrift”: Hur du gör din Sharp-skrivare snabbare

Du kan göra ditt Sharp-multifunktionssystem snabbare och samtidigt ge verksamheten viktiga fördelar.

Du kan göra ditt Sharp-multifunktionssystem snabbare och samtidigt ge verksamheten viktiga fördelar.

Har det funnits tillfällen då du önskat att kontorsskrivaren vore lite snabbare? Det finns situationer då man vill att skrivaren ska skriva ut så snabbt det bara är möjligt, såsom en sista minuten-rapport, ett dokument som du behöver mitt i ett möte eller ett brådskande brev som du måste hinna posta innan brevlådan töms.

Du skulle kunna välja ett av våra verkligt snabba nätverksanslutna multifunktionssystem, till exempel nya kompakta Sharp MX-2630N, som är utvecklat för krävande arbetsgrupper, eller Sharp MX-M905, som är utvecklat för verkligt stora volymer.

Det finns emellertid några universalmetoder för att få ditt multifunktionssystem att skriva ut snabbare och samtidigt ge verksamheten viktiga fördelar.

Du kan exempelvis ändra inställningarna i multifunktionssystemet, nätverket eller den dator eller annan enhet som du använder för att skapa dokumentet. 

Filstorlekens betydelse

Man ska vara medveten om att en skrivares hastighet ofta begränsas av filstorleken för jobbet som ska skrivas ut. Filstorleken påverkas av dokumentets komplexitet, sidantal, antal bilder och annan grafik etc.

Om du behöver snabba upp utskriften ska du därför undersöka vad utskriftsjobbet består av. Om det exempelvis är ett färgdokument kan du skriva ut det i svartvitt eller som gråtoner. Du kan också välja en lägre upplösning.

En sak som kanske inte är uppenbar är att Sharps skrivardrivrutin är standardinställd på Sharp Quality, vilket är en mycket hög kvalitet jämfört med många andra skrivarfabrikanters standardinställning. Detta ger en mycket hög utskriftskvalitet, men även lägre utskriftshastighet, speciellt om dokumentet innehåller många bilder.

Detta behöver inte utgöra något problem eftersom du kan göra många kvalitetsinställningar i skrivardrivrutinen. Du kan fortfarande få en mycket hög utskriftskvalitet, men på betydligt kortare tid. Du kan till exempel välja utskriftsläget ”normal 600dpi” istället för standardinställningen ”high quality 600dpi”, och bildkomprimeringsläget kan ställas in på ”medium quality” eller ”draft quality” istället för standardinställningen ”very high quality”.

Sharp-skrivarens bearbetningsprestanda

Även skrivarens bearbetningsprestanda kan inverka på hastigheten. Bästa sättet att öka skrivarens prestanda är normalt att utöka mängden minne. Detta ökar skrivarens hastighet och bearbetningsprestanda för alla typer av utskriftsjobb. Extra minne kan köpas som tillval antingen vid köp av skrivaren, eller i efterhand vid behov.

Inte alla Sharp-skrivare kan uppgraderas med mer minne, men de flesta har en extra kortplats för minnesuppgradering. Om en skrivare som standard har 3 GB minne, så kan du vid en senare tidpunkt installera ytterligare 1 GB minne i skrivarens extra kortplats.

Utökning av minnet kan vara motiverat vid expansion av verksamheten. Istället för att byta skrivare kan utökning av minnet i din befintliga Sharp-skrivare vara fullt tillräckligt för att uppfylla ett växande småföretags behov.

Ytterligare tillval

I skrivardrivrutinen kan du ange att alla framtida utskriftsjobb ska lagras i Dokumentarkivering, förutsatt att ditt multifunktionssystem har denna funktion. Jobben sparas då på skrivarens hårddisk vilket innebär att ett utskriftsjobb senare snabbt kan hämtas från Dokumentarkivering och skrivas ut. Eftersom skrivaren redan har bearbetat dokumentet och sparat det på hårddisken kan det skrivas ut mycket snabbt.

Ytterligare ett område avseende utskriftshastighet som sällan beaktas är det lokala nätverkets hastighet. Även om mycket lite kan göras åt detta utan IT-administratörens ingripande finns en funktion inbyggd i många Sharp-skrivare för att kringgå en eventuell flaskhals: direktutskrift.

Detta är en mycket praktisk funktion som gör att du kan skriva ut direkt från ett USB-minne som ansluts till skrivarens USB-port. Du kan skriva ut dokument i många olika format på detta sätt, såsom JPEG, TIFF, PNG och PDF. Våra nya MX-färgsystem klarar ännu fler format och har direktutskriftsfunktion även för Microsoft Office Excel-, PowerPoint- och Word-filer.

Du kan med enkla medel öka utskriftshastigheten för Sharp-skrivaren.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social