Kontakta oss

Klas är tillbaka på Sharp!

Klas Friberg, efter tio år på Sharp slutade du för tre år sedan, nu är du tillbaka som Regionchef för Sharp i Västerbotten. Välkommen Klas tillbaka till kontoret i Umeå!

Vad har förändrats på Sharp sedan du arbetade här?

 - Den största förändringen är att vi nu jobbar utifrån ännu tydligare kundperspektiv och det är bra både för oss och våra kunder. Nu har vi en större förståelse för vikten av eftermarknad, ett arbete som vi inom sälj måste jobba ännu hårdare med. I Umeå har vi fått nya och otroligt fina lokaler och det är också många nya ansikten, som det känns väldigt roligt att få lära känna och samarbeta med. Det är verkligen med stor glädje som jag är tillbaka!

Det hörs på rösten att Klas är uppriktigt glad och att han har starka känslor för Sharp.

Varför kommer du tillbaka till Sharp?

- Jag slutade sista december 2017 efter tio år i olika roller. Jag har saknat alla kollegor runt om i Sverige och jag har saknat ett större perspektiv, att vara del av ett större sammanhang. Sharp gav mig stora möjligheter att utvecklas, med tanke på att jag började som Servicechef i lokala Västerbotten, slutade som Eftermarknadsdirektör i hela landet. Nu har företaget gett mig möjligheter att utvecklas inom försäljning. Jag tycker att utvecklingsmöjligheterna inte har några begränsningar inom Sharp, utan det är mycket upp till individen att själv bestämma vad som triggar.

Vad ska du göra på Sharp?

Jag är Regionchef för Västerbotten som är en stor organisation. Jag ska dessutom ansvara för service och tillsammans med Claes-Magnus Ericsson och Christian Preisler driva vår försäljning. Det känns otroligt inspirerande och roligt, säger Klas med eftertryck.  

Vad brinner du för?

- Jag brinner för individen, tydlighet och att få vara delaktig i att göra Sharp till Sveriges bästa arbetsplats.

Ser du på Sharp med andra ögon nu?  

Egentligen inte. Sharp har för mig alltid varit ett företag som har fokus på kunden och kundens behov. Det är så starkt och finns till och med inkluderat i vårt ”Be Original”. Det är något som jag verkligen kan relatera till, både ur ett kundperspektiv, men även ur ett medarbetarperspektiv. För mig betyder det att alla får vara unika. Det jag möjligtvis kan se nu efter mitt senaste äventyr i rekryteringsbranschen, är att vi ska jobba ännu mer aktivt med ledord och värderingar. Då kan vi bibehålla vår konkurrenskraft och samtidigt attrahera nya medarbetare – nya stjärnor.

Vad menar du med ”stjärnor”?

- Genom att samarbeta, känna ansvar och våga göra fel men alltid försöka göra rätt – då blir vi stjärnor. Det ställer otroligt höga krav på ledarskap att kunna motivera, skapa tillhörighet och ge alla rätt verktyg. Grunden är att kommunicera och följa våra värderingar om uppriktighet och kreativitet. Vi ska ta vara på att vi är olika och unika men att ha tydliga mål som gör att vi kan vinna tillsammans.

Berätta lite om dig själv.

- Jag är en rak ”surgubbe” med mycket humor och ser mig själv som extrovert. Jag vill gärna tillbringa min lediga tid i vårt paradis vid Umeälven med familjen – med min fru som lagar underbar mat, vår kreative 11-årige son och hunden Love. Vi tycker om att göra saker tillsammans som att åka till fjällen och vandra eller åka slalom, eller när vi på sommaren njuter av de magiska kvällarna på havet i vår båt.

Hur ser du på framtiden för Sharp?

- Jag ser ett företag som långsiktigt är här för våra befintliga och framtida kunder. Sharp har en otrolig historia, kompetens och erfarenhet och jag ser kollegor som visar ett fantastiskt engagemang. Vi ska fokusera på det som går att förändra och jag vill att vi alla, alltid gör vårt yttersta för att nå framgång.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social