Kontakta oss

Ny teknik sparar 75 000 i månaden

Genom att ha gått från långsam och trögjobbad pappershantering till ny teknik och snabbare arbetssätt, sparar företaget mycket pengar varje månad. Med hjälp av Sharplösningar har Expodul, småländsk tillverkare av uterum, effektiviserat sin produktion.  

 

På Expodul, i Forserum utanför Jönköping, jobbar ett 30-tal anställda med inglasade rum, där uterum står i fokus. Samarbetet med Sharp har utvecklats och vuxit med tiden. Idag trycker företaget egna broschyrer och kataloger med Sharps teknik, och med hjälp av en unik Sharplösning har man infört panelskärmar med realtidskoppling till företagets ekonomisystem. Det underlättar och snabbar på produktionen.

Sharps interaktiva skärmar

Uträkningar visar att Expodul med den nya lösningen sparar närmare 75 000 kronor i månaden. – Med orderpanelen kan alla anställda genom hela produktionsledet se hur beställningarna ligger till och var i lagret materialet finns. Alla vet hela tiden vad som gäller. Det här kommer att bli ett jättelyft för oss när vi går in i högsäsong med korta leveranstider, säger Tommy Thyselius, VD Expodul.

Till ett konferensrum har Expodul skaffat en BIG PAD touchskärm som ofta används vid utbildningar och på möten med kunder och leverantörer.

– Det är jättebra för oss. Vi kan visa bilder och dokument för många samtidigt utan att behöva trängas runt en dator. Det blir enkelt att hämta allt när det finns uppkopplat via servern, menar Tommy Thyselius.

 

Sharps multifunktionssystem  

Via samarbetet med Sharp har Expodul även en scanningsstation som används dagligen.Alla fakturor och dokument scannas till ett digitalt arkiv med mappstruktur. Det tillför även en säkerhetsaspekt, eftersom arkivetfinns bevarat om brand skulle uppstå. Att nästan allt följer med systemet digitalt har på många sätt underlättat arbetet för Tommy Thyselius och hans anställda.

– Vi vill undvika att lägga tid på onödiga saker. Förut printade vi enormt mycket papper som underlag för vår produktion. Papper är definitivt en tidstjuv. Det tar lite tid att scanna in dokument, men när det är gjort hittar vi allt vi behöver väldigt snabbt. De stora förändringarna infördes under en lugn period. Vartefter har små justeringar gjorts och medarbetarna har utbildats i omgångar. Tommy Thyselius har goda förhoppningar när Expodul nu går mot en intensiv tid.

– Sharp i Jönköping är väldigt proaktiv. Det är jättebra när leverantörer tänker på vad som passar just oss och vad vi kan utveckla. Alla de här sakerna är delar i det stora maskineriet och för oss gäller det att alltid dra åt samma håll. Där börjar vi hitta fram nu och det blir en viktig del av helheten.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social