Kontakta oss

En 4-meters videovägg i aulan imponerar och inspirerar eleverna

Som nyetablerad grundskola hade Aureus School möjlighet att påverka lokalernas utformning och välja teknik redan från början. För att sporra eleverna valde de att bygga upp en imponerande videovägg, som blev en självklar samlingspunkt för skolans elever.

Aureus School är en helt ny, toppmodern grundskola  för elever i det nybyggda området Great Western i Oxfordshire. Skolan byggdes för att bli del av den nya staden, som med tiden kommer att rymma omkring 3 300 nya bostäder.

Som helt nybyggd skola hade Aureus chans att vara extra kreativ avseende skolbyggnadernas utformning. Ambitionen vara att förse skolan med en imponerande och självklar samlingspunkt som skulle inspirera eleverna men även leverera innehåll på ett modernt och engagerande sätt.

Aureus kontaktade Elementary Technology, en Sharp-partner och ledande specialist på AV för utbildning, för att få hjälp att precisera specifikationerna. Tillsammans omvandlade de den ursprungliga idén till en fungerande lösning, och såg till att skolan valde rätt maskinvaror och programvaror för lösningen.  Inom ramen för samarbetet valdes AV-teknik även till övriga delar av skolan, exempelvis digitala skyltar och interaktiva pekskärmar.

”När en videovägg ska installeras i en ny skola har man mycket större frihet avseende storlek och tillgänglighet”, säger Ed Fairfield, Senior Marketing Manager hos Elementary Technology.

”Aureus School ville ha en komplett audiovisuell lösning, och som bildskärm valdes Sharp PN-V600A eftersom den har hög skärpa och tunn infattning. Vi byggde videoväggen av nio bildskärmar, var och en med 60 tums skärmstorlek. Den färdiga videoväggen är imponerande 4 meter bred och 2,2 meter hög.”

Och tveklöst är det så att den 6,5 mm tunna ramen runt varje Sharp PN-V600A-skärm ger det totala bildområdet ett nästan helt obrutet utseende, vilket är perfekt när innehåll presenteras och du vill leverera engagerande inlärningsupplevelser.

LCD-skärmen har kontroller för förbättrade kontrastförhållanden, vilket gör den perfekt för konfigurationer med flera skärmar. Mirror Frame-tekniken minimerar linjerna mellan de olika skärmarna genom att spegla bildinnehållet. På så sätt skapas en mer dynamisk videovägg och en jämnare storbild.

Skolan använder videoväggen främst för två syften. Framför allt används videoväggen för gemensamma samlingar där läraren vill presentera skolrelaterad information.

Men skolan låter också lokalsamhället använda väggen, och ett antal organisationer har använt samlingssalen och videoväggen för konferenser. Det innebär att det även finns en intäktspotential.

Det här är den största videovägg som Elementary Technology har installerat hittills. När platsen hade utvärderats och alla förberedelser var klara, tog det två dagar att slutföra projektet enligt de specificerade kraven, och resultatet blev mycket uppskattat av skolan.

”Våra samlingar får stort genomslag tack vare videoväggen. Så fort barnen kommer in i aulan imponeras de av väggen och riktar uppmärksamheten mot vad som händer där. Det är ett verkligt kraftfullt sätt att engagera barnen i informationen”, säger Paul Wright, datavetenskapsansvarig på skolan.

”Videoväggen i vår samlingssal är fenomenal. I mitt tycke är den en fantastisk samlingspunkt, tack vare kapaciteten för att återge bild- och videomaterial”, säger skolans huvudlärare, Hannah Wilson.

Det är svårt att inte hålla med – bildväggen imponerar, som den här videofilmen från Elementary Technology visar

 

Vill du ha mer information om projektet eller om våra samarbeten med AV-specialister som Elementary Technology, kontakta oss. 

Länkar

Sharp PNV600A

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social