Kontakta oss

Hur en brittisk grundskola utnyttjar Sharp BIG PAD

När den gamla AV-utrustningen vid Ribbon Academy Trust i County Durham, Storbritannien, fallerade började skolans ledningsgrupp genomsöka marknaden efter en högkvalitativ ersättare som dessutom skulle vara mer kompetent än den befintliga hård- och mjukvaran. Stiftelsen valde Sharp BIG PAD PN-70SC3 från teknikspecialisten GPS Installations.

 

- Vår tidigare AV-utrustning bestod av interaktiva skrivtavlor med projektorer med kort projektionsavstånd i alla rum. Utrustningen hade nått slutet av sin livslängd och fungerade inte längre optimalt. Bildkvaliteten var mycket dålig och vi behövde ofta rengöra projektorernas filter, samt ständigt och jämt kalibrera om skrivtavlorna, förklarar Jane Henderson, chef för skolverksamheten vid Ribbon Academy Trust.

Skärmarna var inte tillräckligt ljusstarka i dagsljus och kunde bara användas med nedfällda persienner. Även med nedfällda persienner kunde bilder vara svåra att urskilja, speciellt för barn med måttliga synproblem.

Ytterligare ett problem var att utrustningen kunde bli överhettad. - Det var en ständig kamp att hålla en lektion utan att det blev sammanbrott när tekniken fallerade.

Dessutom var anslutningskablarna till AV-utrustningen trassliga och krävde lärarnas uppmärksamhet så att inte nyfikna händer eller fötter drog ur kontakter, och att AV‑området var tryggt och säkert.

Sharp var lösningen

Skolan installerade 13 interaktiva Sharp 70'' PN-70SC3-skärmar med HD-upplösning. Skärmarna gjordes lättillgängliga för både lärarna och skolbarnen genom att de försågs med en anordning för elektronisk höjdjustering uppåt eller nedåt.

- "Eftersom en avsevärd investering krävdes för att uppdatera alla rum med ny utrustning undersökte vi noggrant alla de alternativ som fanns tillgängliga. Vi kom fram till att Sharp och GPS Installations erbjöd den bästa lösningen ur både ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv, säger Henderson.

Uppgraderingen från den gamla AV-tekniken till BIG PAD krävde ingen omfattande inlärning enligt Jane:  - - Övergången till de nya Sharp-skärmarna gick tvärtom enkelt och snabbt. Både personalen och eleverna började använda dem omedelbart från första morgonen. Enligt samstämmiga omdömen är skärmarna lika enkla att använda som en TV, och är flexibla att skriva på med antingen specialpennan eller helt enkelt ett finger.

Skolan upptäckte att Sharp-pennorna var en avsevärd förbättring: - På de tidigare pennorna lossnade delar vilket gjorde dem obrukbara, men de här pennorna i ett stycke är mycket mer robusta.

De nyligen installerade interaktiva BIG PAD-skärmarna sparar tid åt lärarna vid Ribbon Academy och gör dem effektivare, och de har upptäckt att undervisningen har blivit betydligt mer flexibel. De kan ansluta till skärmarna via klassrumsdatorn eller en surfplatta, vilket är smidigt och enkelt tack vare den integrerade Sharp Pen-mjukvaran.

Den fullständiga avsaknaden av reflexer innebär att BIG PAD-skärmarna kan användas i fullt dagsljus. Olika grupper av elever kan därmed arbeta med olika saker i samma klassrum, där vissa använder skärmen och andra inte.

Då Ribbon Academy är en brittisk grundskola med elever i åldrarna 3–11 år används BIG PAD-skärmarna för många olika ändamål, från ljudning till matematikproblem, onlineforskning, videor för fysisk träning och leka för att lära-spel samt för närvaroregistrering. De interaktiva skärmarna används dessutom för personalens egen utbildning.

- Nu när vi har konstaterat att våra nya AV-system är helt tillförlitliga ser vi att undervisningen har förbättrats enormt. Detta är så påtagligt att i jämförelse användes de gamla skärmarna knappast alls. Barnen är alldeles till sig över alla nya möjligheter och den höga kvaliteten, och önskar att de hade en likadan skärm hemma!

Henderson sammanfattar: - Totalt sett så var det ett tufft beslut att investera i nya skärmar i dessa tider som är ekonomiskt tuffa för skolorna. Vi ångrar emellertid inte beslutet en sekund då produktkvaliteten, omsorgen om detaljer och servicen har varit helt enastående, plus att resultatet på undervisningen är mycket lovande. Vi kommer definitivt att så snart som möjligt försöka utrusta resten av klassrummen på samma sätt.

Om du vill ha mer information om Sharps interaktiva skärmar för din skola eller ditt företag, kontakta oss för en demonstration.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social