Kontakta oss

Fördelar med Sharp Job Accounting II

Vill du har bättre kontroll över dina utskriftskostnader? Sharp har nyligen lanserat en uppdatering till Job Accounting II, som är vår mjukvara för skrivarövervakning. Vi ska gå igenom vad som är nytt och se hur Job Accounting II hjälper två helt olika organisationer.

Om ditt företag använder flera skrivare är hanteringen av driftkostnader lika viktig som utskriftskvalitet och användarvänlighet. Sharp Job Accounting II är en del av våra optimerade mjukvarulösningar som hjälper IT-administratören att ha total kontroll över företagets skrivare och multifunktionssystem.

Oavsett om du vill bevaka driftkostnader, sidantal eller vilken skrivare som används mest så kan allting övervakas centralt. Du kan exempelvis konfigurera hur många sidor som kan skrivas ut, färganvändning och mycket mer.

Vi strävar fortlöpande efter att förbättra våra produkter. I den senaste versionen av Job Accounting II har vi lagt till flera nya funktioner som gör att IT-administratören har större inställningsmöjligheter för utskriftsbehörighet. Detta inkluderar enklare import av användare via LDAP (Lightweight Directory Access Protocol), som är ett Internet-protokoll för identifiering av information på servrar.

Uppdateringen inkluderar även en möjlighet att aktivera eller inaktivera skrivarmeddelandet om hur mycket användaren har spenderat på utskrift. Detta kan vara praktiskt om olika användare eller användargrupper inte behöver informeras om kostnaderna. 

Nedan beskrivs hur Job Accounting II används i två olika typer av organisationer: en skola och ett medelstort företag.  

Job Accounting II i skolor

En av Sharps kunder är en specialskola i Tyskland som hjälper barn med olika slags funktionsnedsättningar. Skolan har 200 anställda inklusive sköterskor, lärare och administratörer. Olika personer har olika utskriftsbehov, vilket skolan behövde analysera för att veta hur många skrivare som behövdes och var de skulle placeras. 

Varje anställd har tilldelats ett skrivarnummer, men i det gamla systemet var varje skrivare fristående. Därför var man tidigare tvungen att samla in information från varje enskild skrivare och sammanställa denna manuellt för att kunna övervaka utskrifterna. Detta var ett ineffektivt och tidsödande arbete. 

Med hjälp av nya Sharp-multifunktionssystem och Job Accounting II har skolan nu ett centralstyrt debiterings- och övervakningssystem. 

Skolan har använt det nya systemet sedan år 2015, och har under denna tid inte behövet underhålla systemet överhuvudtaget. Användarna har behörighet i enlighet med deras behov, vilket konfigureras centralt via Sharp Job Accounting II.

Skolan har funnit att den intuitiva mjukvaran gör det möjligt att snabbt och enkelt lägga till eller ta bort användare eller användargrupper, tilldela behörigheter eller ändra priser. Nu är tidsåtgången för konfigurering av konton bara en bråkdel av vad den var tidigare, vilket minskar kostnaderna ytterligare.

Användarna tycker att det nya systemet är bekvämt och lättanvänt. Dessutom kan analys av användningen klargöra hur systemet kan ge ännu fler fördelar.

Job Accounting II i små och medelstora företag

Det är inte bara i utbildningsmiljöer som Job Accounting II har tydliga fördelar. Även företag, där användarnas behov är väldigt annorlunda, kan ha stor nytta av mjukvarans funktioner.

En av Sharps kunder inom fordonsindustrin insåg detta då säkerhet blev ett aktuellt problem när en av företagets kunder krävde större konfidentialitet.

Med 500 anställda på huvudkontoret med tillgång till de 10 Sharp-skrivarna placerade på olika platser på kontoret var det uppenbart att en kompetent mjukvara för autentisering krävdes.

Eftersom företaget redan använde Sharps skrivare var det naturligt för Sharp-återförsäljaren att rekommendera Job Accounting II, som har många olika autentiseringsfunktioner inbyggda. När mjukvaran hade installerats fick de anställda ett smartkort för tillgång till Sharp-systemen, samt information om användningen av den nya och säkrare rutinen.

En fördel för personalen är att Job Accounting II-mjukvaran erbjuder större flexibilitet. De kan skriva ut oberoende av tid och plats, plus att utskriften nu är snabbare.

Tack vare bättre prestanda och högre säkerhet har företaget redan planer på att införa systemet på ett nytt kontor i Tyskland som öppnas inom kort.

Sharp Job Accounting II är bara en faktor i Sharps mycket flexibla Optimised Software Solutions som påtagligt kan förbättra din verksamhets effektivitet och produktivitet.

Kontakta oss

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social