Kontakta oss

För Marie är tydlighet och öppenhet viktigt

- Från första oktober är jag är ny Nordic HR Director på Sharp och ser verkligen fram emot att få arbeta med HR- teamet för att skapa ett mervärde för hela organisationen.

Jag valde Sharp för att det är en stor organisation och ett välkänt varumärke och jag får möjligheter att skapa många kontakter och chansen att utvecklas både som privatperson och professionellt.

-Jag känner mig väldigt trygg i min yrkesroll och har arbetat med HR-frågor i många år och i olika branscher. Jag tycker om att jobba med människor, jag är nyfiken och vill lära mig nya saker. I IT-sektorn har jag varit i nästan 20 år - både i distributörs- och återförsäljarleden. Nu ska det bli roligt att få arbeta i ett stort internationellt företag med andra infallsvinklar och se vad mina erfarenheter kan bidra med.

Vad är dina första intryck?

-Jag har blivit väldigt väl omhändertagen och många kommer fram och är nyfikna och vill hälsa.

Vad har du förväntningar?

-Jag förväntar och önskar mig en tydlighet och öppenhet var vi står och vart vi vill. Jag vill självklart bidra till framgång och fortsätta arbetet med att vi uppfattas och är en attraktiv arbetsgivare. Att driva och jobba tillsammans är viktigt för mig.

Vad brinner du för?

-Att utveckla organisationen och ledarskapet och bygga ett ansvarsfullt medarbetarskap! För mig handlar det om ömsesidigt förtroende, engagemang och samarbete och om hur alla medarbetare är delaktiga i sin egen och Sharps utveckling. Det har stor betydelse att vi alla bidrar till en positiv kultur. Att medarbetarna tar ansvar och för att skapa bra dynamik behövs våra olikheter.

-För mig är självledarskap ett viktigt ledord vilket betyder att en medarbetare ska kunna landa i sig själv och känna sina starka och svaga sidor och på så sätt bygga effektiva team. Jag vill kunna utveckla och coacha chefer och öka deras självkännedom så att de utvecklas både i sitt yrke och som person.

-Jag tycker att vi ska ta tillvara på specialister, och genom att ha rätt människor på rätt plats och att fokusera på rätt saker leder det till bra resultat. Det är viktigt att ha tydliga värderingar som funkar i vardagen och kan utgöra en gemensam plattform vilket faktiskt gör att jobbet blir både roligare och  enklare.

Kan du beskriva dig själv med tre ord.

-Jag är engagerad, pålitlig och ödmjuk. För mig är det viktigt att kunna påverka och säga vad jag tycker och självklart stå för min åsikt. Jag håller alltid vad jag lovar och tar ansvar. Du kan lita på mig och jag vill kunna lita på dig. Jag tror alltid gott om människor – att alla har en god intention. Jag är prestigelös och in lyssnande och vill bidra och hjälpa andra.

-Jag älskar att jobba med människor, jag vill känna ömsesidig respekt och behandla alla väl.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social