Kontakta oss

En säkrare arbetsplats för alla – Optimised Visitor Management

Stockholm, 10.06.2019
Systemet är en plattform för registrering av besökare, personal och underleverantörer. Det ger företag kontinuerlig översikt över vem som befinner sig i deras lokaler enligt regelefterlevnad om dataskydd och skydd av privatlivet som till exempel GDPR.

– Det är roligt att vi utökar vårt utbud av tjänster. Med vår lösning kan både människor och lokaler skyddas. Det är en bra kombination av smart, enkel och snabb service och ökad säkerhet. Besökare får ett bra första intryck och personalen får tid till andra uppgifter, säger Daniel Johansson, Nordic Product Manager på Sharp.

Optimised Visitor Management-systemet består av interaktiva Sharp-skärmar och programvara för intuitiv hantering från WhosOnLocation. Det omfattar många olika funktioner baserade på snabb och enkel in- och utcheckning för gäster via en touchskärm. Gränssnittet är helt anpassningsbart – du kan få allt från en välkomstskärm med ditt företags varumärke till skräddarsydda registreringsfrågor. Konfigurering och support från Sharp ingår som en del av tjänsten, så att alla kunder får det de behöver. I lösningen ingår även en skrivare som skriver ut namnbrickor för gäster. Det går också att välja en pappersfri lösning där gästerna i stället får en QR-kod via e-post eller sms, som ett digitalt boardingpass till flyget.

Incheckningstjänsten omfattar flera funktioner som sparar tid för receptionspersonalen, automatiserar besöksregistreringen och omedelbart informerar de anställda via e-post eller sms att deras gäst har anlänt. Besökare eller större grupper kan registreras på förhand för att spara tid vid incheckningen. Återkommande gäster kan också sparas i systemet för att snabba på incheckningen.

Optimised Visitor Management-systemet ger en bra överblick över alla som kommer och går, vilket ger en säkrare arbetsplats. Genom att registrera flödet av personer till och från en byggnad kan besökare snabbt informeras i en nödsituation. Samtidigt går det att övervaka enskilda personers säkerhet i realtid. Den data som samlas in kan även användas för att skapa realtidsrapporter, så att organisationen kan fatta datadrivna beslut som bygger på närvarouppgifter för att till exempel hantera delade utrymmen mer effektivt, vare sig det gäller mötesrum eller parkeringsplatser.

Dataskydd är en viktig fråga för alla företag. Optimised Visitor Management-systemet är ett verktyg för att visa att företag och organisationer efterlever till exempel den allmänna dataskyddsförordningen GDPR, genom att be om besökares tillstånd att lagra data. Besökare kan informeras om ett företags dataskyddspolicy som en del av incheckningsprocessen och ombes att godkänna denna.

– Säkerhet är en av de viktigaste frågorna för företag och det börjar med att man håller koll på vem som kommer och går i lokalerna. Vi välkomnar denna chans att arbeta som en partner med Sharp för deras Optimised Visitor Management-system, och att leverera programvara som gör det möjligt att övervaka personers rörelser i alla lokaler samt fatta datadrivna beslut som baseras på värdefulla närvarouppgifter, säger Darren Whitaker-Barnett, vd för WhosOnLocation.

Kontakta oss

HERMAN LUNDQUIST
Nordic Marketing Director
herman.lundquist@sharp.eu

Social