Kontakta oss

Deloitte räknar med säkerhet i hela landet

Hela nio av tio kontorsanställda i Europa tänker inte på att skrivare och multifunktionssystem kan vara säkerhetsrisker. Men när Deloitte Sverige byter ut samtliga multifunktionssystem är det just säkerheten som är i fokus.

På önskelistan
Både säkrare och miljömässigt mer hållbara maskiner stod på önskelistan när det var dags för Deloitte att byta ut sina skrivare och multifunktionssystem på samtliga kontor i Sverige.

-Ungefär var tredje till femte år tecknar vi nya avtal för våra maskiner. Den här gången har det varit extra viktigt för oss att maskinerna håller hög säkerhet. Både när det gäller hårdvara och transport av information, säger Michael Esplinger, FM-ansvarig på Deloitte Sverige.

Krav på kvalitet och integritet
Deloitte som är ett multinationellt revisions- och konsultnätverk räknas till ett av de fyra största i världen tillsammans med konkurrenterna PwC, EY och KPMG. Med tjänster inom bland annat revision, redovisning och finansiell rådgivning till både offentliga och privata kunder är kravet på kvalitet och hög integritet stor.

-Våra kunder kräver att vi når en viss hög nivå både när det gäller säkerhet och hållbarhet. Mycket av den utveckling som sker drivs på inte minst av våra kunder, säger Michael Esplinger.

Allt ingår numera
De 51 system som Deloitte införskaffat är Sharps säkraste hittills. Det som tidigare fick köpas till som separat säkerhetskit ingår nu som standard i multifunktionssystemen. Genom ett SSL-certifikat kontrolleras all inkommande och utgående kommunikation till systemet, samtidigt som det förhindrar obehörig åtkomst till företagets information. Programvarorna dessutom sparar både tid, pengar och miljö.

-Miljöfördelarna med de nya maskinerna är många. Vi har haft en testmaskin hos oss sedan i somras. Den drar mindre el samtidigt som den tar mindre plats på våra kontor. Den är också snabbare, och det vet vi att medarbetarna tycker är viktigt.

Transparans är viktigt
Samarbetet mellan Sharp och Deloitte sträcker sig ända tillbaka till 2009. Enligt Michael Esplinger är det mycket tack vare ett långsiktigt tänk.

-Både vi och Sharp tänker långsiktigt. Sedan är vi väldigt transparenta mot varandra. Det är viktigt i en relation och ett partnerskap. Nytt i den här leveransen är att de nu även sköter övervakningen av maskinerna. Det gör att vi kan jobba mer proaktivt med högre tillgänglighet och bättre service som följd.

Den här artikeln kommer från Engage.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Directorr
stefan.logdberg@sharp.eu

Social