Kontakta oss

Danske Rasmus flyttar till Sverige och Sharp

Rasmus Andersen Holst kommer från Jylland och är nyinflyttad till Stockholm. Nu är Rasmus innesäljare på Sharp i Stockholm, med den danska webbshoppen som fokus - ett arbete som Rasmus tycker är både omväxlande och roligt.

Varför har du valt att arbeta och bo i Sverige?

- När jag var sex år flyttade jag med mina föräldrar och min två år äldre bror till Värnamo. Det var på grund av min pappas arbete som vi flyttade från Randers. Randers som ligger på Jylland, är Danmarks sjätte största stad med 60 000 invånare, så Värnamo är ju mycket mindre. Under de två år som vi bodde där besökte vi Stockholm bara en gång. Jag tänkte att det kunde vara intressant att nu komma tillbaka till Stockholm och prova något nytt och samtidigt komma lite ur "comfort zone”.

Vad visste du om Sharp?

- Jag visste att företaget sålde skärmar i Danmark, men förutom det var min kunskap inte så stor. Efter att jag började på Sharp fick jag naturligtvis reda på att vi säljer mycket mer än bara bildskärmar. I webbshoppen som jag arbetar med har vi över 60 000 produkter till små och stora arbetsplatser.

- Mitt första intryck har varit riktigt bra, och även om Sharp är en större organisation, känner jag mig som en del av teamet och att mina idéer tas på allvar.

Varför har du valt att arbeta på Sharp?

- Jag valde Sharp eftersom det är ett bra möjlighet att arbeta i ett större företag och samtidigt få vara med att starta något helt nytt, nämligen den danska webbshoppen. Den har funnits en tid men jag är den förste som arbetar aktivt med den. Jag har många olika arbetsuppgifter, jag ringer kunder, tar emot samtal, skickar offerter, hanterar kampanjer och sköter chatten. Målet är att få ett bra ”customer flow” och att kunden får allt den behöver på ett så smidigt sätt som möjligt. Jag trivs bra och tycker att det är riktigt spännande och roligt att alla dagar är så olika. För mig är bra service att vara lyhörd och respektera kundens behov, alltid ge återkoppling och att vara flexibel och lyckas jag med det får jag en nöjd kund som återkommer.

Hur vill du beskriva dig själv med tre ord?

- Jag ser mig själv som proaktiv, flexibel och ambitiös. Med proaktiv menar jag att jag är aktiv, vill inte vänta utan agerar – just do it. Att vara flexibel är självklart för mig - att rycka in och hjälpa till när det behövs. Jag är ambitiös och vill lära mig nya saker för att kunna utvecklas och bli teamleader. För att lyckas gäller det att både kunna lyssna och ta beslut.

Rasmus vill du berätta vad du gjort tidigare?

- Jag har en examen i Business Economist Specializing Sales & Management från Business Academy. Det är min pappa som inspirerat mig att arbeta med försäljning. Innan jag kom till Sharp arbetade jag för ett produktionsföretag i Randers med intern och extern försäljning. Företaget tillverkar stål- och plastartiklar för bland annat offshore, jordbruk, vindkraftsindustrin, livsmedels- och försvarsindustrin.

Vad saknar du från Danmark?

- Naturligtvis saknar jag min familj och mina vänner, men lyckligtvis har jag riktigt bra kollegor som är bra på att få mig att känna mig som hemma. När saknaden blir för stor är det tur att det finns facetime och andra sociala media. Sen saknar jag den danska maten.

 

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social