Kontakta oss

Skapa arbetshörnor med Sharp BIG PAD PN-40TC1

Sharp BIG PAD PN-40TC1 är avsedd för mötesutrymmen med 2–6 personer, och är ett nytt sätt att skapa "samarbetshörnor" på kontoret.

Miljontals möten äger rum varje dag på kontor världen över. En överväldigande majoritet av dessa möten involverar endast ett fåtal personer, och de verktyg de behöver för att genomföra mötet på ett bra sätt är tämligen grundläggande.

De behöver ingen jätteskärm eller massor av utrustning; de behöver bara snabbt kunna utbyta information. Därför har vi utvecklat en 40” interaktiv BIG PAD-skärm för personer som vill utbyta idéer, genomföra videokonferenser och arbeta gemensamt med arbetsuppgifter.

Många företag har börjat inrätta informella mötesplatser där personal kan träffas, diskutera och utbyta idéer och jobba med projekt. Sådana små "arbetshörnor" är normalt små mötesplatser utformade för två till sex personer. De är utrustade med ljud- och bildsystem som förenklar utbyte av idéer och konferenssamtal med gruppmedlemmar som befinner sig på andra platser.

Sharp BIG PAD PN-40TC1 är speciellt utvecklad för användning i arbetshörnor. Denna kompakta interaktiva skärm har en mängd funktioner som gör den lättanvänd och kostnadseffektiv.

Nedan går vi igenom de viktigaste funktionerna hos Sharp BIG PAD PN-40TC1 och hur den kan göra samarbetet på ditt kontor effektivare och mer fruktbart.

Sharp BIG PAD PN-40TC1: Skärmstorlek 

Sharp BIG PAD-serien är berömd för stora interaktiva pekskärmar. BIG PAD PN‑40TC1 är emellertid vår minsta och mest kompakta interaktiva skärm i serien. Det är en 40" bredbildsskärm med TFT-LCD-teknik och 1920 x 1080 pixlars upplösning. Den har en aktiv skärmyta på 878,1 x 485,3 mm vilket är idealiskt för små mötesplatser. Den totala vikten är 17,5 kg, så den kan enkelt väggmonteras.

Sharp BIG PAD PN-40TC1: Pen-on-Paper-teknik 

Även om PN-40TC1 är mindre än övriga BIG PAD-skärmar så är även denna modell utrustad med Sharps Pen-On-Paper-teknik. Det är denna teknik som möjliggör den användarupplevelse som Sharp är stolt över. BIG PAD är ett kraftfullt verktyg. Den måste emellertid även vara attraktiv att använda, vilket förutsätter att användaren känner sig bekväm och trygg med tekniken. Med den avancerade anteckningsmjukvaran Pen-on-Paper skriver du enkelt och naturligt på den högkvalitativa BIG PAD-skärmen. Exempelvis ger skärmens släta glasyta den bästa taktila upplevelsen i den här skärmklassen samt tillförlitlig och intuitiv interaktivitet tack vare 10-punkters kapacitiv PCAP-teknik.

Sharp BIG PAD PN-40TC1: Anslutningar

Med arbetshörnor på arbetsplatsen kan personalen arbeta mer flexibilitet, och i linje med detta har vi försett BIG PAD PN-40TC1 med så många olika anslutningar som möjligt. På skärmens baksida finns analog RGB- och mini D-sub-ingång för äldre datorer, samt två HDMI-ingångar (HDCP-, 1080p- och PC/AV-signalkompatibla) och DisplayPort-ingång (HDCP- och PC-signalkompatibel) för nyare utrustning.

Skärmen har även en nätverksport för 10Base-T/100Base-TX samt två USB 2.0-portar för anslutning av ytterligare utrustning till BIG PAD, plus två 10 W-högtalare för presentationer och konferenssamtal. Dessutom finns en 3,5 mm stereominikontakt för headset eller hörlurar.

Dessutom är skärmen utrustad med en Mini OPS-utbyggnadsplats som gör det möjligt att lägga till ytterligare funktioner efter behov. Mini OPS är en nyare och mindre version av det populära Open Pluggable Specification (OPS), utvecklad av Sharp och Intel. Genom att sätta i exempelvis ett kort för trådlös anslutning kan mobil utrustning såsom bärbara datorer eller surfplattor anslutas trådlöst för delning av information och hantering av funktioner utan att några kablar behövs.

Sharp BIG PAD PN-40TC1: Samarbete via egen utrustning 

På de flesta moderna kontor använder många anställda egen utrustning av olika slag som snabbt kan anslutas till Sharp BIG PAD PN-40TC1. Via ett trådlöst nätverkskort som monteras på Mini OPS-utbyggnadsplatsen kan Sharp Display Connect-appen enkelt användas för anslutning av upp till 50 surfplattor, smartphone och andra enheter till BIG PAD och samtidig delning av information via dessa enheter. Detta innebär att alla deltagare på ett mycket intuitivt sätt kan skriva, utbyta information och samarbeta.

Sharp BIG PAD PN-40TC1: Sharp Pen-mjukvara 

Samarbete handlar om att snabbt och smidigt utbyta idéer och information. BIG PAD PN-40TC1 utnyttjar på ett mycket effektivt sätt Sharps pennmjukvara som är utvecklad specifikt för BIG PAD-skärmens styrenhet. Handskrivna anteckningar på skärmen kan snabbt omvandlas till text och sparas med hjälp av funktionen för handskriftsigenkänning. Man kan därmed skapa snygga, lättlästa kopior av skärminnehållet. Dokument och bilder kan sparas på en disk i det lokala nätverket.

Om du är intresserad av en flexibel, interaktiv skärmlösning i din kontorsmiljö och vill ha mer information om Sharp BIG PAD PN-40TC1, kontakta oss för en demonstration.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social