Kontakta oss

10 frågor att ställa innan du köper en interaktiv skärm

Om du planerar att skapa en interaktiv lösning i ditt företag eller din skola är det 10 saker du bör tänka på.

Nästa generation interaktiva digitala skärmar, såsom Sharp BIG PAD, har blivit populärare än någonsin i både utbildnings- och företagsmiljöer. De har en imponerande uppsättning funktioner, möjliggör transparent integration med befintliga teknikplattformar och är mer kostnadseffektiva än någonsin.

Med de mest funktionsrika systemen kan användarna göra allt de vill göra, oavsett tid och plats, samtidigt som de kan använda sina vanliga, av IT-avdelningen godkända, mjukvaror och befintlig kringutrustning.

Den stora utbredningen har åstadkommits även tack vare bättre AV-prestanda, utrymmessnålare utrustning och en övergång till en mer öppen arkitektur. Möjligheten att använda egen mjukvara och kringutrustning är nyckeln till denna anpassningsförmåga. Användare vill ofta ansluta egen utrustning som inte följer en viss standard, såsom mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer, till interaktiva skärmar för smidigare samarbete.

Om du planerar att skapa en interaktiv lösning i ditt företag eller din skola är det 10 saker du bör tänka på för att du ska få en lösning som är perfekt för dig.

1: Storlek och utrymme är ofta en nyckelfaktor; välj därför en leverantör som kan erbjuda många olika skärmstorlekar. Sharp har exempelvis för närvarande modeller i storlekarna 65" upp till 80" i sin BIG PAD-serie.

2: Om den interaktiva skärmen ska integreras i en befintlig teknikmiljö, har det skärmfabrikat du överväger en sluten arkitektur? Eller är det en lösning med öppen arkitektur som kan integreras smidigt med din befintliga videokonferensutrustning, kameror, mjukvara och annan utrustning?

3: Är den interaktiva skärm du överväger utrustad med Windows eller annat operativsystem som är kompatibelt och godkänt av din IT-avdelning?

4: Erfordrar den interaktiva skärmen även leverantörsspecifik annoteringsmjukvara, leverantörsspecifika kameror för videokonferenser etc för optimal funktion av systemet?

5: Kräver leverantören av den interaktiva skärmen mjukvarulicensiering för hela din personal med åtföljande merkostnader för användning av skärmen?

6: Kontrollera om mjukvara för annotering och samarbete är inkluderat i priset för den interaktiva skärmen. Behöver personalen utbildas i användning av den interaktiva skärmen?

7: Använder den interaktiva skärmen hårdvara från tredje part för multi-touch-funktionalitet, eller är den integrerad med skärmen från konstruktionsstadiet?

8: Tänk över hur många användare som samtidigt kan använda den interaktiva skärmen vid samarbete. Kontrollera hur många touch-punkter skärmen har stöd för. Exempelvis har Sharps senaste BIG PAD Pro interaktiva skärmar 10 touch-punkter.

9: Om skärmen ska användas interaktivt av många användare, kan de ansluta egen utrustning?

10: Kan den interaktiva skärmen användas även som digital reklamskylt?

Interaktiva digitala skärmar baserade på en öppen arkitektur är det bästa sättet för transparent integration av nya, avancerade lösningar för interaktiva skärmar i klassrummet eller mötesrummet. Många organisationer gör just detta i allt större omfattning till en måttlig kostnad, och drar samtidigt fördel av etablerad praxis och organisationens befintliga AV- och videokonferensutrustningar och mjukvaruinvesteringar.

Om du vill ha mer information om interaktiva skärmar och bakgrunden till denna artikel kan du kostnadsfritt hämta faktabladet The New Game-Changing Interactive Digital Displays som Sharp USA har sammanställt.

Kontakt

STEFAN LÖGDBERG
Nordic Commercial Director
stefan.logdberg@sharp.eu

Social