sharp
Du är här: Sharp Sweden > Om Sharp > Nyheter

Riktig biokänsla och 3D med Sharps hittills största LED-tv

Stockholm, 2012-01-16

Med en bildstorlek på hela 70 tum (177 cm diagonalt), i kombination med Quattron fyrfärgsteknik och Full LED bakbelysning, ger Sharps nya LED-tv AQUOS LC-70LE836S en stark tittarupplevelse. Tittaren får en känsla av att vara på bio eller på en sportarena. Den har också många multimediafunktioner, inklusive internet, och en imponerande låg energiförbrukning.

Oavsett om man tittar på film i 2D eller i 3D eller ser en livematch i fotboll, är bildåtergivningen både skarp och ljusstark, trots det stora formatet. Färgerna är naturtrogna tack vare Sharps egenutvecklade fyrfärgsteknik Quattron och den LED-baserade bakbelysningen. En bilduppdatering på 200 Hz motverkar dessutom den suddighet som annars lätt uppstår när bilden rör sig snabbt. En inbyggd Time Shift-funktion gör det möjligt att pausa mitt i sändningen och titta vidare när det passar bättre.

– Med LC-70LE836S fortsätter vi vår satsning på stora skärmar, som sätter standarden för hur en riktigt bra tv-apparat ska vara. Som sponsor för fotbolls-EM 2012 vill vi att upplevelsen ska bli oförglömlig med våra storskärms-tv – som om man var där på plats, säger Per-Martin Öhman som är nordisk produktchef på Sharp.

Den nya 70-tummaren har ordentliga multimediemöjligheter via bland annat Sharps internet-tv-plattform AQUOS NET+. Den omfattar en mängd appar för t ex YouTube, Twitter samt internetuppkoppling med web-browser. Det innebär t ex att man kan surfa på nätet under reklampauserna.

Sharp AQUOS LC-70LE836S har inbyggd HD-mottagare för såväl DVB-T, DVB-T2 och DVB-C. Den har även en mediaspelare som gör det möjligt att visa egna bilder, spela upp videofilmer och musik, antingen från en USB-ansluten enhet eller via nätverket med DLNA. Den elektroniska programguiden visar tv-tablån de kommande sju dagarna.

Modellen är energiklassad som A+. I viloläge drar tv:n endast 0,1 watt och när den är påslagen är förbrukningen extremt låga 136 watt.