Kontakta oss

Fördelar med professionella bildskärmar

Sharp Visual Solutions investerar kontinuerligt i tekniska lösningar, drar nytta av nyskapande och presenterar digitala bilder på nya djärva sätt. Sharps klassledande visningssystem erbjuds för visuella applikationer inom utbildning, kontorets sammanträdesrum, viktiga kontrollcentraler, fritids- och evenemangslokaler och butiker av alla slag.

Skyltning i storformat fortsätter att öka kraftigt och används flitigt inom detaljhandeln, där bildåtergivning och realism är viktigt. Sharps skyltningslösningar för detaljhandeln erbjuder smart anslutning och mer integrerade lösningar som t.ex. molnbaserat dynamiskt innehåll för lätt hantering och underhåll.

Sharps videoväggar är den perfekta lösningen för häpnadsväckande detaljåtergivning på stora visningsytor utan några kompromisser vad gäller smådetaljer eller bildstorlek och gör garanterat ett rejält intryck. Sharps videoväggar har hög ljusstyrka och driftsäkerhet för 24/7-användning och finns i ett stort antal detaljhandelsbutiker, flygplatser och viktiga kommando- och kontrollcentraler.

Även om inköpspriset är en viktig faktor så går slutanvändarna alltmer efter färgåtergivningen och enhetlighet i ljusstyrka och färg – helt enkelt högre pixelkvalitet. Kravet på högre upplösning går hand i hand med bättre färgåtergivning och Sharp-sortimentet har nu utökats med 4K UHD-skärmar, vilket innebär fler och bättre pixlar. Detta kan, särskilt i detaljhandelsbranschen, leda till ett större intresse för lyxmodeller, en bättre visuell upplevelse och i slutänden nöjdare kunder.

Sharp intar en ställning som innovatör inom bildskärmstekniken för dem som söker praktiska vardagslösningar, och är samtidigt dagens och morgondagens samarbetspartner för fantastiska visuella upplevelser.

Egenskaper för professionella bildskärmar

 • Professionella skärmar och kommersiella LCD-skärmar

  Tillförlitlighet

  Sharps professionella LCD-skärmar i storformat och kommersiella LCD-skärmar är utformade för att att fungera nästan var som helst, när som helst, och för vilka behov som helst. Dessa LCD-skärmar har robust konstruktion och är idealiska för användning i så gott som alla krävande miljöer. Då dessa skärmar har en avancerad fläktlös arkitektur och inte behöver mekaniska ventilationsfläktar så fungerar de ljudlöst med maximal driftsäkerhet och minimalt dammintag. För alla kommersiella Sharp-skärmar ingår en 3-årig begränsad på platsen-garanti som omfattar delar och arbete samt bakgrundsbelysning.

  Bildkvalitet

  Om du kräver exceptionell bildkvalitet har de flesta av Sharps kommersiella LCD-skärmar i storformat full 1920 x 1080 (1080p)- eller UHD (3840x2160)-upplösning i stort sett oavsett analog eller digital RGB-källa eller HD-videokälla. Finstilt text och avancerad grafik återges fantastiskt skarpt och tydligt. Oavsett om den används för digital skyltning, kommandostyrning eller videokonferenser så erbjuder PN-serien en klar, sensationell bildåtergivning.

  Flexibilitet

  Behöver du en bättre videokonferensupplevelse? Digital skyltning? Storbildsskärmar för hotell/restaurang eller arenor? Du hittar allt detta och lite till i Sharps utbud av kommersiella LCD-skärmar. De är tunna och lätta, enkla att sätta upp och PN-serien har stående eller liggande installation för att passa olika innehåll och tillämpningar. PN-serien finns i olika storlekar från 42"-klass (42-1/16" diagonalt) till 90"-klass (90" diagonalt) och är idealisk för en rad olika tillämpningar, t.ex. videokonferenser, digital skyltning, CAD/simulering, affärsvärlden, stat & kommun/utbildning, idrottsarenor och gudstjänstlokaler. I skärmförstoringsläget (zoom) kan installationer med upp till 5 x 5 skärmar i Sharp PN-serien* placeras tillsammans i exceptionellt stora videoväggar för hög genomslagskraft.

  *För vissa installationer kan ytterligare tredjeparts hårdvara behövas.

 • Design

  Tunn ram

  En ny tunn ram och tunnare profil skapar ett elegant och smäckert utseende, och borstad metallfinish ger hela ramen en högklassig design och känsla.

  Låg vikt

  Genom förbättringar i LCD-delar och material har skärmens vikt minskats jämfört med tidigare modeller, vilket förenklar transport och installation.

  Inbyggda högtalare

  Inbyggda stereohögtalare (10 watt per kanal) eliminerar behovet av externt audiosystem för många installationer. De baktill monterade högtalarna är idealiska för ljudinnehåll i kombination med bakgrundsmusik. Line out-audioanslutningar för enkel anslutning till externa audiokomponenter, och vid användning med PN-ZB01-expansionskortet (in/ut, tillval) finns tillgång till stereohögtalaranslutningar (10 W + 10 W).

  Bärhandtag för säker hantering

  Kraftiga bärhandtag medföljer till varje bildskärm för säker hantering. Handtagen kan tas bort när skärmen är installerad. Alla modeller har dessutom en VESA-kompatibel fästanordning för säker installation med kompatibla monteringsfästen från tredjepart.

 • Expanderbarhet

  ID-kodning

  Med hjälp av RS-232C-gränssnittet kan varje Sharp LCD-skärm enkelt styras och övervakas från en central plats via PC. Varje skärm kan tilldelas en individuell ID-kod för på/av, byte av insignalkälla och olika skärmjusteringar och inställningar.

  Schemaläggning

  En schemaläggningsfunktion kan användas för programmering av upp till åtta inställningar för automatisk på-/avstängning vid en viss tidpunkt dagligen, veckovis eller ett enstaka tillfälle.

  Webbläsarinställning

  Sharps LCD-skärmar i PN-E serien kan enkelt skötas via webbläsare och tillvalsprogramvara för bildskärmsstyrning.

  SNMP-stöd

  Skärmstatus, kontinuerlig drifttid och andra parametrar kan övervakas via ett lokalt nätverk med hjälp av SNMP (Simple Network Management Protocol).

 • Andra nyckelfunktioner

  Fläktlös arkitektur

  Sharps LCD-skärmar är utformade för bibehållet luftflöde och avledning av värme utan mekaniska ventilationsfläktar som kan suga in damm och orsaka buller.

  Inbyggd temperatursensor

  En inbyggd sensor känner av om temperaturen i en bildskärm ökar, och bakgrundsbelysningen anpassas automatiskt för att hålla temperaturen på en viss nivå.

  Fördröjd aktivering

  För minskad belastning på strömförsörjningen när flera bildskärmar slås på samtidigt har PN-E-serien en tidsfördröjning mellan aktiveringen av de olika skärmarna i videoväggar och multiskärmsinstallationer.

  Loggfunktion

  Loggfunktionen sparar driftsloggar, signaländringar och information om driftsavvikelser, vilket kan förenkla felsökningen för servicetekniker.

  Hårdvarudiagnos

  Hårdvarudiagnosfunktionen identifierar alla avvikelser i matningsspänningen och visar dessa på skärmen.

  E-postmeddelanden

  Med hjälp av e-postfunktionen kan meddelanden om statusuppdateringar och funktionsfel skickas till en specificerad e-postadress.

  Automatisk justering

  Vid användning av analog RGB-anslutning och ändrad insignaltid justeras klockan automatiskt.

Skärmar för videoväggar

 • Funktioner för videoväggsskärmar - PN-V-serien

  Översikt

  Med den tunnaste ramen i 60”-klassen* är PN-V-serien standarden för videoväggar med flera skärmar. Med stående eller liggande installation, Full-Array LED-bakgrundsbelysning och i stort sett sömlösa skarvar kan du skapa kraftfulla videoväggar i nästan vilken storlek och vilket format som helst.

  * Baserat på information den 8 juni 2010 för LCD-skärmar med en storlek på 60 tum eller mer.

 • Skärmförstoringsläget (zoom)

  (för upp till 25 skärmar)

  Skärmförstoringsläget (zoom) kan användas för att fördela bilden på upp till 25 skärmar (i en 5 x 5-konfiguration) från en PC. Rambreddsjusteringsfunktionen eliminerar i stort sett felinpassning och förbättrar den förstorade bilden i en multiskärmskonfiguration.

 • Full-Array LED-bakgrundsbelysning

  Enhetlig ljusstyrka och låg energiförbrukning

  För att ge PN-V-serien mer enhetlig ljusstyrka än vad konventionell CCFL*-bakgrundsbelysning kan erbjuda har Sharp placerat LED-element över hela panelen direkt bakom de flytande kristall-skikten så att Sharps multiskärmskonfigurationer är ljusstarka, behagliga att titta på och enhetliga.

  * Cold Cathode Fluorescent Lamp

 • Fjärrkontrollsatser PN-ZR01 (för PN-V60X-serien) & PN-ZR01A (för PN-V551)

  (säljs separat)

  Om en av skärmarna i en multiskärmskonfiguration har en fjärrkontrollsensordosa kan samtliga skärmar bekvämt styras via en fjärrkontrollenhet. I energibesparingssyfte finns dessutom en ljussensor som automatiskt anpassar bakgrundsbelysningen till det omgivande ljuset.

 • Nästan obegränsade visningsmöjligheter

  Thanks to the PN-V series ultra-slim bezel, the borders between neighbouring monitors are a virtually seamless 6.5 mm* wide (for the PN-V60X Series) and 3.5 mm* (for the PN-V551) When used in a video wall configuration, this enables the display of crisp and high impact images of almost any size and format. And, with 24/7 certified reliability, 3-year onsite parts and labour limited warranty and ENERGY STAR® qualified, the PN-V series is designed to be exceptionally reliable.

  * Does not include the gap between the monitors.

 • Skapa dynamiska videoväggar

  Enhet: cm (måtten är ungefärliga värden och inkluderar ramens bredd)

  Nästan hur många skärmar som helst i PN-V-serien kan sammanfogas för att skapa kraftfulla videoväggar.
  Dessa konfigurationer kan styras via RS-232C eller över ett nätverk.*
  Lättheten i att hantera och integrera dem förenklar utformning och installation av sofistikerade videoväggvisningar i stort sett oavsett storlek och form.

  PN-ZB02 input/output expansion board is required for PN-V60X series network control. The PN-V551 includes a built-in network interface.