Kontakta oss

Introduktion till Mini OPS

Sharps kommande generationer av digitala reklamskyltar och interaktiva lösningar bygger på företagets Sharp Open Architecture Platform som inkluderar standarden Mini Open Pluggable Specification (Mini OPS). Mini OPS-standarden ger kunderna många möjligheter att med hjälp av kompakta och energisnåla lösningar ta emot, hantera och distribuera data på ett effektivt sätt.

Mini OPS medger flexibla, integrerade lösningar för professionella interaktiva pekskärmar samt skärmar av konventionell typ, och möjliggör utveckling av nya energisnåla, kompakta bildskärmar.

Detta innebär stora möjligheter till innovativa skärminstallationer och attraktivt innehåll, plus betydligt enklare hantering och underhåll av Sharps Mini OPS-baserade skärmar.

Du slipper förlängningskablar, klumpig kringutrustning och fula och otympliga nätadaptrar. Med Mini OPS och Sharps skärmar kan du fokusera på att skapa bästa möjliga visuella effekt utan att betungas av onödiga tekniska problem.

Oavsett hur skärmarna ansluts till videokällan så stöds de av Mini OPS.

Mini OPS-moduler

PN-ZB03H Mini OPS HDBaseT-mottagare

Denna mottagarmodul är specifikt utvecklad för att underlätta överföring av HDMI-video och andra signaler över långa avstånd via Cat 6-kabel direkt ansluten till skärmen.

Utan nätkablar, nätadapter eller annan extern utrustning som kan krångla är modulen fullständigt plug-and-play-förberedd vilket innebär att användaren enkelt kan installera skärmen.

En HDBaseT-mottagare kan därmed anslutas direkt till en Sharp-skärm, vilket medger video i UHD-kvalitet med 4K-upplösning. Detta är en idealisk lösning med alla Sharp-skärmar som är installerade på stora avstånd från videokällan. Observera att en videokälla av valfri typ måste vara ansluten till en kompatibel HDBaseT-sändarenhet.

PN-ZB03PC Mini OPS-dator

PN-ZB03PC är en kraftfull enkortsdator med Mini OPS-formfaktor. Tack vare kraftfull, kompakt och högkvalitativ konstruktion med halvledarteknik är den idealisk för kontinuerlig, krävande användning. Halvledarteknik och fläktlös konstruktion gör datorn mycket tyst och tillförlitlig.

PN-ZB03PC är den perfekta lösningen för den som önskar enkel, prydlig och kabelfri integration med Sharp-skärmar. Den kraftfulla grafikkretsen stöder video i UHD-kvalitet med 4K-upplösning vid 30 Hz. De två USB 3.0-portarna ger dessutom stor flexibilitet vid anslutning av externa enheter. Datorn är förinstallerad med Microsoft Windows 10, och levereras med Sharps viktigaste programvaror installerade.

PN-ZB03W Mini OPS med trådlös anslutning

PN-ZB03W är perfekt för trådlös anslutning av mobila enheter till skärmen. PN-ZB03W har en mångsidig krets för trådlös tvåvägskommunikation som medger trådlös, effektiv interaktion via användarnas egna utrustning. Både Mac, Windows, smartphone och surfplatta stöds. Frånvaron av trassliga kablar och nätadaptrar gör dessutom installationen snabb och smidig.

Med PN-ZB03W-enhetens ögonblickliga tillgänglighet och inbyggda Direct Drawing‑funktionalitet kan du räkna med snabb, transparent delning av skrivtavla och trådlös skärm.

Funktioner och fördelar

Med Mini OPS-standarden utökas systemutbud och möjligheter för digitala reklamskyltar vilket ger flera stora fördelar:

  • Fläktlös konstruktion: ger högre tillförlitlighet och färre rörliga delar, till och med i mycket små system.
  • Utrymmessnål: ny formfaktor med drygt halva storleken jämfört med konventionella OPS-system.
  • Produktutveckling: utnyttjar kraften och funktionaliteten hos de senaste energisnåla, kostnadseffektiva Intel®-processorerna.
  • Nya kontakter och uttag: stöd för hög överföringshastighet såsom 4K-video med imponerande bildkvalitet.
  • Energisnål: lägre energiförbrukning tack vare miljövänlig teknik.

Öppen arkitektur

Den öppna arkitekturen hos Sharps Mini OPS möjliggör flexibelt utnyttjande; den är idealisk för integrering i skärmar och förenklar installation, användning, underhåll och uppgradering av digitala reklamskyltar. Tack vare modulär arkitektur elimineras kostnader som är relaterade till uppgradering eller modifiering av skärmens konstruktion. Detta gäller även kablar såsom nätkablar och HDMI- eller VGA-kablar som normalt krävs för skärmlösningar. Den modulära konstruktionen ger även konkurrensfördelar när det gäller investeringar i framtidssäker teknik genom att mediespelare och skärmar kan uppgraderas oberoende av varandra.

Kostnadseffektiv

Lösningar baserade på Mini OPS ger både enkel användning och lägre kostnader; vid integrering av mediespelare krävs varken kablar eller extern nätadapter. Låg energiförbrukning resulterar i låga driftkostnader för system som används med Mini OPS.

Användarfall

Många butiker har sin server eller dator för digitalt innehåll placerad i ett separat rum i lokalens inre delar. Om avståndet överstiger 10 meter fungerar emellertid inte vanliga bildskärmskablar. Mini OPS HDBaseT-modulen övervinner problemet med överföring av videosignaler över stora avstånd.

I kontrollrummet för en räddnings- eller larmtjänst kan en trådlös modul för Mini OPS effektivisera viktigt informationsflöde. Data i form av foton eller video från en operatörs mobiltelefon kan snabbt delas med andra arbetsgrupper som använder skärmar anslutna via den trådlösa modulen. Beslut om åtgärder och nästa steg kan tas gemensamt med minimala dröjsmål.

I livliga, intensiva miljöer såsom flygplatser eller gallerior är tid och utrymme ändliga resurser, men informationsöverföring är avgörande. PN-ZB03PC Mini OPS-datorn är robust, tillförlitlig, tyst och energisnål och konstruerad för krävande miljöer där oavbruten överföring av högkvalitativa data är avgörande.

I mötesrum är möjligheten till smidig och effektiv delning av data från användares egen utrustning ett oumbärligt element i de flesta situationer där samarbete, utbildning och presentationer utövas i teamform. Den trådlösa PN-ZB03W-skrivtavlan kan smidigt kopplas samman med Sharps kompatibla BIG PAD-bildskärmar, och utgör därmed en mycket flexibel och kraftfull interaktiv visningslösning.